Afbeelding

Berkelbericht komende twee jaar weer in Achterhoek Nieuws

Algemeen

De gemeente Berkelland heeft ruim 44.000 inwoners en bestaat uit 29 kernen waarvan Borculo, Ruurlo, Neede en Eibergen de grootste zijn. Om de burgers te informeren over onder meer projecten, activiteiten, raadsbesluiten en vergunningen publiceert de gemeente 'BerkelBericht' in Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo en Achterhoek Nieuws Eibergen-Neede. Onlangs werd na een aanbestedingsprocdure overeengekomen dat het Berkelbericht ook de komende twee jaar in Achterhoek Nieuws geplaatst wordt.

"Uit onderzoek is gebleken dat ruim tachtig procent van de inwoners van Berkelland de informatie uit het BerkelBericht leest", zegt Henny Roos van de afdeling Communicatie van de gemeente Berkelland. "Daaruit blijkt dat 'papieren communicatie' belangrijk blijft."

Aanbesteding
De gemeente plaatste BerkelBericht de afgelopen drie jaar al in Achterhoek Nieuws. "Tot 1 juli was dat in Achterhoek Nieuws Berkelland", licht Roos toe. "Dat is toen opgesplitst in Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo en Achterhoek Nieuws Neede-Eibergen. We hadden een contract met twee jaar en een optie voor verlenging van twee keer een jaar. Toen dat ten einde liep, besloten we een nieuwe aanbesteding te doen omdat we communiceren via het BerkelBericht belangrijk vinden."

Aan de aanbesteding deden twee uitgevers mee. De opdracht werd uiteindelijk gegund aan Achterhoek Nieuws BV. "We beoordeelden de offerte op prijs, werkwijze, kwaliteit van de opmaak, kwaliteit van de verspreiding en hoeveel burgers er bereikt worden. Vooral de kwaliteit van de verspreiding en de prijs vonden we belangrijk. Voor ieder onderdeel verstrekten we punten. Achterhoek Nieuws had er net iets meer dan de andere uitgever."


Prettig
Roos en haar twee collega's zijn tevreden over het feit dat de samenwerking voortgezet wordt. "We werken natuurlijk al langer samen en dat gaat erg prettig", zegt ze. "Iedere donderdagmiddag maken we samen de teksten voor Berkelbericht. Die sturen we dan met de foto's en schetsen van hoe we het ingedeeld willen zien naar de vaste vormgever, Gerard te Hennepe. Vrijdagochtend stuurt hij dan een proef waar we op kunnen reageren. 's Middags is de pdf klaar voor de drukker."
Door de gunning van de aanbesteding aan Achterhoek Nieuws zullen in ieder geval de komende twee, en mogelijk vier jaar, de hartpagina's van de edities Berkelland Borculo-Ruurlo en Eibergen-Neede weer gevuld zijn door het Berkelbericht. Een vertrouwd gezicht voor zowel de gemeente als de lezer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant