Praothuus Memory in de winkel

Het dialect verdwijnt. Althans daar zijn wij hier in de Achterhoek bang voor. Maar dat hoeft helemaal niet! Speel het kek-te-gekke Praothuus Memory en spijker keihard je Achterhoeks bij.

Memory

’t Raegent olde wieven, eigenwieze pradde en plodderig in odder. Zo maar een paar kaartjes uit het memorabele memory-spel met de illustere titel ‘Wet ie ’t nog? De beesten uit het Praothuus figureren op de 72 kaartjes en beelden op humoristische wijze een specifiek woord of gezegde uit. Op het ene kaartje staat het woord in het Achterhoeks, op het andere prijkt de Nederlandse vertaling.

Het spel is een feest der herkenning voor de geboren en getogen Achterhoeker. Tenminste voor de oudere generaties die met het dialect zijn opgegroeid. Voor de jeugd biedt het spel een leuke manier om nader kennis te maken met het Achterhoeks. Voor de nieuwkomers en toeristen is ’t memory op deze manier een gezellige inburgeringscursus.

Het memory-spel ‘Wet ie ’t nog’ wordt uitgegeven door Achterhoek Nieuws in samenwerking met Studio ToonWorkz en is voor € 14,95 sinds begin november verkrijgbaar in verschillende speciaalzaken in de Achterhoek.