Foto: Mark Ebbers
Foto: Mark Ebbers

Auto Klein Gunnewiek neemt Autobedrijf Klein Goldewijk over

Achterhoek Auto

LICHTENVOORDE - Op 1 januari 2023 neemt Auto Klein Gunnewiek in Lichtenvoorde het Mariënveldse Autobedrijf Klein Goldewijk over. Willy Klein Goldewijk gaat met pensioen en Arno Klein Gunnewiek heet zijn klanten en hun auto’s van harte welkom in Lichtenvoorde.

Door Mark Ebbers

De gesprekken over een eventuele overname begonnen afgelopen nazomer. Al gauw bleek er sprake wederzijds vertrouwen en werd de overname bezegeld. Willy neemt aan de ene kant met pijn in het hart afscheid van zijn levenswerk, maar heeft er aan de andere kant alle vertrouwen in dat zijn klanten bij Arno en zijn team in goede handen zijn.

Arno is er op zijn beurt van overtuigd dat zijn bedrijf de uitbreiding van de klantenkring aankan: “Met dit team en onze werkplaats hebben we daarvoor de capaciteit. Natuurlijk is het niet zeker dat alle klanten van Klein Goldewijk mee verhuizen naar ons, want iedereen is vrij om te gaan en staan waar hij of zijn wil, maar we willen ze laten weten dat we hen dezelfde goede service zullen bieden als Willy met zijn team altijd heeft gedaan”.

Alles in huis
Arno is de tweede generatie aan de leiding van het bedrijf aan de James Wattstraat in Lichtenvoorde. Zijn vader startte het bedrijf in 1989. Het is een universeel, onafhankelijk BOVAG-bedrijf waar klanten – zakelijke en particuliere – met alle merken terecht kunnen. Personenauto’s, bestelbussen en campers. “We hebben in principe alles in huis om de klant voort te helpen”, vertelt Arno. “Zo hebben we toegang tot de software van alle merken, zodat we onderhoud origineel kunnen uitvoeren, net als een officiële dealer, maar dan van alle merken.”

Naast de allround-werkplaats is Auto Klein Gunnewiek ook universeel autodealer, vooral van jong gebruikte auto’s. Maar ook van nieuwe. “En dan regelen we de fabrieksgarantie hier, ook weer net als een officiële dealer.”

Nooit zonder vervoer
Laagdrempeligheid en service staan bij het bedrijf hoog in het vaandel. “Natuurlijk werken we op afspraak, maar voor spoedgevallen maken we tijd en ruimte, zodat de klant niet zonder vervoer zit.” Om dat laatste helemaal te voorkomen is er altijd gratis vervangend vervoer voor handen in de vorm van een leenauto, een leenfiets of een breng- en haalservice.

Dat was zo en dat blijft zo, voor de vaste klanten van Auto Klein Gunnewiek, voor nieuwe klanten en natuurlijk ook voor de klanten die overkomen van Autobedrijf Klein Goldewijk.