Het team van Auto Winkelhorst by Martien. Foto: PR
Het team van Auto Winkelhorst by Martien. Foto: PR

Autobedrijf Winkelhorst by Martien Aalten

Achterhoek Auto

Suzuki-dealer én Carprof-garage voor alle merken

AALTEN - Autobedrijf Winkelhorst by Martien is gevestigd aan de Hogestraat in Aalten. En dat bevalt directeur-eigenaar Martien Finkenflügel prima. Sinds 2004 zwaait hij de scepter bij het autobedrijf, hij hield wel de van oudsher bekende naam Winkelhorst in stand, een naam die in Aalten al zo’n 90 jaar geassocieerd wordt met een betrouwbaar adres voor je auto. Ook in 2023, als officieel Suzuki-dealer en Carprof-garage voor alle merken.

Ook voor 2004 had Martien al een flinke band opgebouwd met Autobedrijf Winkelhorst. Hij is er in de jaren 90 als leerling-monteur begonnen en opgeklommen tot eerste monteur, deed daarna ervaring op bij andere autobedrijven en kwam in 2004 terug op het Aaltense nest, om later het bedrijf over te nemen.

In 2004 werd Winkelhorst Aalten Suzuki-dealer, een officiële dealer van het Japanse merk. Martien: “We passen goed in het concept van Suzuki. Ze willen een fijnmazig net, met wat kleinere dealers op relatief kleine afstand van elkaar.”

Dat wil niet zeggen dat je niet met en voor andere automerken terechtkunt bij Winkelhorst. “We zijn aangesloten bij Carprof, en daarmee een garage voor alle merken, een universele garage. Elke personenauto kan bij ons terecht voor onderhoud, reparaties en APK. En we verkopen ook gebruikte auto’s van in principe alle merken.”

Maar wat betreft nieuwe auto’s is Winkelhorst dus exclusief gericht op Suzuki. “Een uitstekend merk”, stelt Martien. “Het levert veel trouwe klanten op, die ook voor een volgende auto bij Suzuki blijven. Het zijn ook heel betrouwbare auto’s, dus voor de werkplaats eigenlijk niet zo gunstig …”

Ook Winkelhorst en ook Suzuki hebben momenteel te maken met wereldwijde leverproblemen. “We proberen altijd alle Suzuki-modellen en uitvoeringen op voorraad te houden, maar nu zijn we al blij als we er twee of drie hebben staan. En de levertijden zijn flink opgelopen. Maar daar heeft elk automerk mee te maken.”

Hij verwacht dat Suzuki vanaf volgend jaar ook elektrische auto’s gaat leveren. “Suzuki is op dat gebied meer een trendvolger dan een trendsetter. Ze wachten tot ze zeker weten dat het goed is.”

Ook voor elektrische auto’s kan de klant dan natuurlijk terecht bij Martien en zijn team.