Monteur Bram ter Harmsel. Foto: PR
Monteur Bram ter Harmsel. Foto: PR

Garage, verkoop en verhuur: Wolters & Wolters draait prima door

Achterhoek Auto

RUURLO – Bij Autobedrijf Wolters & Wolters in Ruurlo hebben de eigenaren, de broers Fons en Hans Wolters, eigenlijk niet zoveel te melden momenteel. En dat is hier positief bedoeld: de zaken gaan goed. “Het geet zoals het geet.”

Door Mark Ebbers

Dat gaan zoals het gaat is in de Achterhoek ook het geval op het gebied van elektrische auto’s, merkt Hans. Ook hier zijn die in opkomst, maar het gaat geleidelijk. “Elektrische auto’s, dat wil in de Achterhoek nog niet zo. Vooralsnog zie ik het eigenlijk vrijwel alleen in de zakelijke markt.” De infrastructuur rond elektrisch rijden, speelt daarin volgens hem zeker ook mee: “Het mooiste zou zijn dat iedereen een eigen laadpaal bij huis heeft, maar dat kan alleen als je een oprit hebt. De contactloze opladers die eraan komen kunnen een oplossing zijn.”

Wolters & Wolters is een compleet autobedrijf: met een all-round garage en verkoop én verhuur van auto’s. De garagewerkzaamheden vormen de hoofdmoot; samen met de vaste monteur Bram ter Harmsel zijn de ‘heren’ Wolters daar zelf ook een groot deel van de tijd werkzaam, met onderhoud, reparaties en keuringen.

De verkoop betreft voornamelijk gebruikte personenauto’s. In die markt zien de broers een duidelijke trend. Hans: “Goedkopere auto’s zie je steeds minder. Mensen zoeken grotere en daarmee ook duurdere auto’s. Eerst kon je onder de 5000 euro nog wel een prima gebruikte auto kopen, maar die grens gaat richting 10.000.” Fons vult aan: “Dat zie je ook bij nieuwe auto’s: de goedkoopste zitten niet meer rond de 10.000 maar rond de 20.000 euro.” De auto’s worden ook steeds groter, merkt Hans, bij elke nieuwe uitvoering van een kleine auto wordt deze wat groter. “Dat komt denk ik doordat kleine auto’s steeds minder rendabel te produceren zijn met alle eisen die er tegenwoordig gesteld worden.”

De derde poot van Wolters & Wolters is de verhuur van personenauto’s. Dit doen ze als franchisenemer van Autohopper. Daardoor is er een grote keuze in huurauto’s. “De hoofdmoot is verhuur aan particulieren, maar ook wel aan bedrijven”, ziet Hans. “Bijvoorbeeld voor mensen die overkomen voor een aantal weken om in Nederland of Europa vakantie te houden. Meestal gaat het dan om de huur voor een aantal weken, maar het kan ook om maanden gaan.”

En zo draait Wolters & Wolters prima door. Met een universele autogarage, de verkoop én verhuur van auto’s. Tevreden klanten, kwaliteit en service – waaronder de Bovag pechservice – maakten het bedrijf een bekende naam en een stabiele factor in de Oost-Achterhoekse autowereld.

www.wolters-wolters.nl