Afbeelding

De nieuwe KONA Electric bij Herwers Hyundai

Achterhoek Auto

APELDOORN/DOETINCHEM - De nieuwe KONA Electric van Hyundai betreedt de klasse van de compacte elektrische SUV’s. Deze volgende generatie van Nederlands meest verkochte e-SUV is in het land, ook bij Herwers Hyundai met onder andere een vestiging in Doetinchem.

De gloednieuwe KONA Electric maakte eind september zijn opwachting maakt in de showroom. Het rijbereik bedraagt tot maar liefst 514 kilometer en daarmee is de KONA Electric de e-SUV met de grootste actieradius in zijn klasse. Maar de nieuweling onderscheidt zich op meer punten. In vergelijking met zijn voorganger is de auto behalve veel breder ook behoorlijk langer geworden en dat resulteert in aanzienlijk meer interieurruimte. Daarnaast valt de nieuwe KONA Electric op door zijn vele noviteiten en andere intelligente (rij)technologieën.
Zo is de Premium versie van de nieuwe KONA Electric standaard uitgerust met een Vehicle-to-Load-functie (V2L), waarmee klanten allerlei elektrische apparaten kunnen opladen. V2L is te gebruiken via een apart leverbare adapter in de laadaansluiting aan de buitenzijde van de auto. Er bevindt zich nog een tweede laadaansluiting onder de achterbank, voor het opladen van bijvoorbeeld laptop, tablet of smartphone.
In de cockpit van de nieuwe KONA Electric kijkt de bestuurder uit op een hypermodern dashboard met twee geïntegreerde panoramische beeldschermen: een 12,3-inch infotainmenttouchscreen en een 12,3-inch digitaal cluster. Alle bedieningselementen, waaronder de elektrische shift-by-wire-transmissiehendel, zijn rondom het stuur geplaatst, wat resulteert in een open en strakke middenconsole, met draaibare bekerhouders en nog meer ruimte voor persoonlijke spullen.
De KONA Electric is een van de eerste modellen van Hyundai waarvoor Over-The-Air (OTA) software-updates mogelijk zijn. Deze technologie stelt de bestuurder in staat om het beheer van elektrische apparaten, autonoom rijden, de batterij en meer te upgraden. Voor een nog veiliger en prettiger rijervaring. De bestuurder kan ook de kaarten- en mediasoftware updaten via de OTA-functie.
Behalve als EV (volledig elektrisch) is de KONA er ook als Hybrid en als Mild-Hybrid. De KONA Hybrid is ongekend energiezuinig, terwijl de innovatieve 48-volt mild hybrid-technologie in de KONA Mild-Hybrid helpt bij het verlagen van de CO2-uitstoot en voor minder brandstofverbruik zorgt.

Herwers Doetinchem
Plakhorstweg 14
0314-333 055