Vlnr. Stijn Assink, Wim Pennings en Jonathan Pennings. Foto: Mark Ebbers
Vlnr. Stijn Assink, Wim Pennings en Jonathan Pennings. Foto: Mark Ebbers

Geen generatiekloof bij Pennings Auto’s

Achterhoek Auto

AALTEN - Het bedrijf Pennings Auto’s lijkt enigszins verstopt in een woonwijk, een heel andere omgeving dan een bedrijventerrein. Maar dat weerhoudt de klanten er niet van het bedrijf te vinden en er weer terug te komen. In gesprek met vader Wim (61) en zoon Jonathan (23) Pennings.

Door Mark Ebbers

Wim werkte ooit een aantal jaren op de huidige plek, toen het nog Ruesink was. Ook werkte hij bij verschillende andere autobedrijven, voordat hij voor zichzelf begon. In 2011 kwam hij ‘thuis’ en nam het bedrijf aan de Aaltense Zuiderlaan over en zo veranderde de naam van Ruesink in Pennings.
Waar Wims andere drie kinderen andere wegen gingen bewandelen, bleek zijn jongste zoon Jonathan zich al snel thuis te voelen in het bedrijf van zijn vader. Op dit moment staan ze samen aan het roer, waarbij Wim zich meer met de autoverkoop bezighoudt en Jonathan vooral in de garage te vinden is.

Hybride
Pennings is een universeel autobedrijf. Een garage voor reparaties, onderhoud en apk. En een verkooppunt voor nieuwe en gebruikte auto’s. Dat was zo en zal zo blijven.
Binnen die basis heeft Wim in de loop der jaren natuurlijk het nodige zien veranderen in de autobranche. Zeker de laatste jaren met de opkomst van elektrisch rijden.
“Persoonlijk zie ik voorlopig meer in hybride auto’s dan in volledig elektrische auto’s. De overheid kan natuurlijk zoveel willen, maar de oplaadtijd en de actieradius van elektrische auto’s zijn nog zwakke punten. Maar we gaan natuurlijk wel mee, we hebben ook al wel elektrische auto’s verkocht. Hybride hebben we altijd wel een stuk of drie jonggebruikte exemplaren op voorraad.”

Energiek de toekomst in
Jonathan over de dubbele leiding van het bedrijf, eerstegraads familie maar toch verschillende mensen van verschillende generaties: “We weten altijd wel op één lijn te komen. Jong of oud, je zult toch mee moeten in de stroom van de autowereld. Daarom volgen we met ons team ook regelmatig cursussen om bij te blijven, met name om de service te kunnen blijven verbeteren.”
Wim ziet de toekomst van Pennings met het jonge team met vertrouwen tegemoet. “Ze zijn energiek en pikken alles snel op.” In de werkplaats is naast Jonathan Stijn Assink (20) de vaste monteur. In de verkoop wordt Wim ondersteund door Steven Vuijk.
“De autowereld is ook een mooie wereld”, vervolgt hij. “En breed. Je hebt te maken met techniek én met mensen.”