Autobedrijf Robert Wisselink in Baak. Foto: Mark Ebbers
Autobedrijf Robert Wisselink in Baak. Foto: Mark Ebbers

Robert Wisselink heeft of zoekt je auto

Achterhoek Auto

BAAK - “De tijd vliegt, volgend jaar al het 25-jarig jubileum van ons autobedrijf.” Aan het woord is Robert Wisselink (51), wonend in Steenderen, maar sinds 2000 eigenaar van Autobedrijf Wisselink in Baak. Sindsdien werd het bedrijf in stappen gemoderniseerd en uitgebreid. En de continuïteit als familiebedrijf lijkt ook verzekerd: Robert is weliswaar nog lang niet aan zijn pensioen toe, maar twee van zijn drie zoons werken al in de zaak en de derde is er voor in opleiding.

Door Mark Ebbers

Robert is ook nog lang niet van plan om ermee op te houden: “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.” Al voor hij voor zichzelf begon had hij ervaring in de autobranche, zo’n tien jaar werkte hij in het Zutphense dealerbedrijf van zijn ouders. “Een heel andere tijd, voor de doorbraak van internet waarmee alles veel breder werd. Ik weet nog dat we elke vrijdag de autokleintjes voor de Telegraaf inzonden.”

Zelf heeft hij bewust gekozen voor een universeel autobedrijf, niet merkgebonden. Klanten kunnen bij Autobedrijf Robert Wisselink terecht voor alle onderhoud, reparaties en apk – de werkplaats werd enkele jaren geleden nog verdubbeld. Voor onderdelen is het bedrijf lid van Autocrew van Bosch. Robert: “Dat geeft zekerheid voor de kwaliteit en ook qua garantie.” Sinds enige jaren heeft Wisselink zijn diensten uitgebreid met een ruime bandenopslag, voor zomer- en winterbanden.

Ook de inkoop en verkoop van gebruikte auto’s is niet merkgebonden. “We hebben flink wat auto’s op voorraad”, zegt Robert. “En mocht er niets voor de klant bij zijn, dan gaan we aan de hand van een zoekopdracht aan het werk, zowel in Nederland als in het buitenland. En dan lukt het eigenlijk altijd wel om een passende auto te krijgen.”

Ook bij Autobedrijf Robert Wisselink hebben ze te maken met een veranderende autowereld, met name op het gebied van elektrisch rijden. Robert vind dat er verschillende kanten aan zitten: “Jongere auto’s hebben minder onderhoud nodig, maar áls het accupakket van een elektrische auto kapot is, zijn de kosten erg hoog. Daarnaast zijn er de kosten van het opladen en de belastingvoordelen voor elektrisch rijden die worden afgebouwd. Bovendien is de actieradius van die auto’s nog steeds een zwak punt. Al met al zal het wel voor elkaar komen, maar het heeft tijd nodig.”

autobedrijfwisselink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant