Het team van Vakgarage Ter Maat met tweede van links Peter Heesen en derde van links Wim ter Maat. Foto: Mark Ebbers
Het team van Vakgarage Ter Maat met tweede van links Peter Heesen en derde van links Wim ter Maat. Foto: Mark Ebbers

Vakgarage Ter Maat is klaar voor de toekomst

Achterhoek Auto

HEELWEG - Wim ter Maat heeft sinds september vorig jaar Peter Heesen als compagnon. De naam van het Heelwegse autobedrijf blijft Ter Maat, sinds februari van dit jaar officieel Vakgarage Ter Maat. Bouwend op een mooi verleden is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Door Mark Ebbers

Lichtenvoordenaar Wim is sinds 1989 fulltime ‘garagehouder’, nadat hij 13 jaar bij Autobedrijf te Kaat had gewerkt – waar hij overigens collega was van Peters vader. In 1992 werd er nieuw gebouwd op de huidige locatie.

Peter, wonend in Ulft, kwam bij Ter Maat met de insteek om er compagnon te worden. Het klikte van beide kanten en zo ontstond de huidige Vof. “We denken dat we door deze stap het bedrijf goed hebben voorbereid op de toekomst”, zegt Peter, die met zijn 46 jaar 20 jaar jonger is dan Wim, die geen opvolging binnen zijn gezin heeft en de komende jaren zijn werkzaamheden gaat afbouwen.


Om op de toekomst voorbereid te zijn en te blijven, is het volgens Peter ook van belang te investeren: “In mensen, in materiaal en in kennis. Zoals nu bijvoorbeeld in opleidingen op het gebied van elektrische auto’s. Maar ook op het gebied van schadeherstel en verzekeringen.”

Vakgarage Ter Maat kijkt dus naar de tijd die komt, maar bouwt ook op het verleden. Wim: “We hebben in de loop der tijd een flinke groep trouwe en terugkerende klanten opgebouwd. Dat vind ik belangrijk en Peter ook. We hebben dezelfde ideeën naar de klant toe.”

Voor die vertrouwde én voor nieuwe klanten blijft Ter Maat een compleet en universeel autobedrijf, met een allround garage voor alle merken en de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. Niet alleen personenauto’s en bedrijfsauto’s, maar ook campers, caravans en aanhangwagens. Voor die laatste categorie geeft het bedrijf het officiële Bovag-keurmerk uit.

Peter is ervan overtuigd dat de toekomst van het bedrijf verzekerd is. Met zijn ervaren compagnon Wim en met het team van medewerkers, waarvan de jongste – Merijn – momenteel bezig is met zijn opleiding tot automonteur. Voor de toekomst dus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant