Het team van Auto Winkelhorst. Foto: PR

Het team van Auto Winkelhorst. Foto: PR

Nieuwe Suzuki Swift bij Auto Winkelhorst: ‘Echt een nieuwe, veel meer dan een facelift’

Achterhoek Auto

AALTEN - Hij liet een aantal weken langer op zich wachten dan gehoopt, maar hij is er, ook bij Autobedrijf Winkelhorst in Aalten: het nieuwe model Swift van het Japanse merk Suzuki. Directeur Martien Finkenflügel: “Het is ook echt een nieuwe Suzuki Swift, veel meer dan alleen een facelift.”

Door Mark Ebbers

Twee exemplaren staan er inmiddels in de showroom aan de Hogestraat in Aalten. Daarnaast is er een nieuwe Swift beschikbaar voor proefritten.

“Het is een compacte middenklasser met veel voor weinig”, aldus Martien. “Zelfs in de basisuitvoering is de auto al erg compleet uitgerust, bijvoorbeeld met adaptive cruise control en het Suzuki Safety System Pro. Het lage gewicht van de Swift maakt hem de zuinigste mild-hybrid in zijn klasse.” Bij een mild hybride auto wordt de brandstofmotor ondersteund door een elektromotor, wat het brandstofverbruik van de auto ten goede komt.

Het succes snelde de nieuwe Suzuki Swift vooruit, want bij het Aaltense autobedrijf zijn er al verschillende van tevoren besteld.

Autobedrijf Winkelhorst is een officiële Suzuki-dealer. “Suzuki werkt het liefst met wat kleinere dealers, en meer dealers in een bepaald gebied dan andere merken”, legt Martien uit. “Ze willen hun auto’s verkopen via wat ze noemen: een vent in de tent.”

Maar naast Suzuki-dealer is Auto Winkelhorst ook een universeel autobedrijf, aangesloten bij Carprof, dus een garage voor alle merken. Met een compleet dienstenpakket zoals je dat van een autobedrijf in 2024 bedrijf mag verwachten, inclusief een eigen pechhulp. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen officieel kentekenloket waar alle auto’s kunnen worden overgeschreven.

Voor de oorspronkelijk geplande feestelijke introductie in het Paasweekend kwam de nieuwe Swift te laat, maar de auto is er, en daar gaat het volgens Suzuki, volgens Auto Winkelhorst en volgens Martien Finkenflügel om.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant