De studenten en hun begeleiders in het Civon in Ulft. Foto: Henk van Raaij

De studenten en hun begeleiders in het Civon in Ulft. Foto: Henk van Raaij

Henk van Raaij

Mooie uitwisseling op het snijvlak van internationaal studeren en ondernemen

Algemeen Doetinchem Terborg Varsseveld

ACHTERHOEK - De opleiding ‘management assistent’ van het Graafschap College biedt aan studenten in het tweede leerjaar de mogelijkheid deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma. Dit komt erop neer dat Nederlandse studenten twee weken naar Ierland gaan en daar deelnemen aan school, opdrachten uitvoeren en een programma volgen met bezoek aan steden, bedrijven en cultuurrijke locaties. Hieraan nemen ook een aantal Finse studenten deel. En uiteraard zijn er vervolgens ook Ierse en Finse studenten naar de Achterhoek gekomen om een vergelijkbaar programma te volgen. 

De Nederlandse studenten zijn inmiddels in Ierland geweest. De Ierse en Finse studenten zijn in de periode van 20 november tot 3 december in de Achterhoek geweest.

Als onderdeel van het programma zijn er op maandag 28 november bezoeken gebracht aan twee bedrijven, Van Raam Varsseveld en Kaak Terborg. Ook is een bezoek gebracht aan het Civon in Ulft. Aan het programma hebben negentien studenten deel genomen, waaronder 4 Ierse studenten, 2 Finse studenten en 13 Nederlandse studenten. Het programma duurde de hele dag en de lunch werd gebruikt in het Civon en werd aangeboden door IBOIJ (Industriële Belangen Oude IJsselstreek).

Met dit initiatief beogen de twee ‘gast’ bedrijven een goede indruk achter te laten bij de internationale èn nationale studenten. De internationale studenten hebben kennisgemaakt met twee toonaangevende, hightech Achterhoekse bedrijven en worden hopelijk ambassadeur voor de Achterhoek en de bedrijvigheid in de Achterhoek. Voor de deelnemende Nederlandse studenten geldt eigenlijk vrijwel hetzelfde. Zij kunnen bovendien wellicht in de toekomst een stage of werkplek vinden bij deze bedrijven. Al met al is deze uitwisseling te omschrijven als een mooi initiatief op het snijvlak van (internationaal) studeren en ondernemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant