Prins Bram & Adjudant Koen 2023. Foto PR.

Prins Bram & Adjudant Koen 2023. Foto PR.

56e prinsenpaar van De Jonge Nölepeters

Algemeen

LIEVELDE - Op vrijdag 20 januari werd het 56e prinsenpaar van De Jonge Nölepeters onthuld, tijdens het jaarlijkse Prinsenbal. In een afgeladen Nölershol kwamen de gebroeders Hermanns naar voren als nieuwe regeerders. Prins Bram II en Adjudant Koen zullen komend jaar regeren als hoogwaardigheidsbekleders van de Jonge Nölepeters.

Om 20.11 uur kwamen Jubileumprins Niels en Prinses Helmi voor de allerlaatste keer in deze hoedanigheid het Nölershol binnen. President Rob opende de avond en nam kort nog enkele gebeurtenissen van de afgelopen tijd door. Dit werkte menig keer flink op de lachspieren.
Prins Niels en de zwangere Prinses Helmi kregen vervolgens het woord om de aanwezigen nog een keer toe te spreken. Als langstzittende regeerders van De Jonge Nölepeters ooit namen zij waardig afscheid. Ze kwamen met zijn tweeën en gingen met zijn drieën. Na een mooi afscheidswoord van de President verlieten zij onder luid applaus het podium en namen plaats aan de tafel van de Prinsengarde.

Na een kleine pauze waarin de aanwijzingen nog op het scherm te zien waren en iedereen nog snel even een zenuwplasje kwijt kon, startte de onthulling van het 56e prinsenpaar van De Jonge Nölepeters. De onthulling stond dit jaar in het teken van Drumband de Schanskloppers. Deze muziekvereniging heeft besloten om te stoppen. Dit valt zeer zwaar bij een van de fanatieke leden, die al vanaf kleins af aan lid is van deze traditionele vereniging. Hij vindt dat dit de schuld is van de overige inwoners van Lievelde, die er te weinig waarde aan hechtten. En dus besluit hij op oorlogspad te gaan. Verschillende ludieke acties heeft deze hoofdpersoon op touw gezet om zijn dorpsgenoten wakker te schudden.

Tijdens het Tv-programma ‘John van de Venusheuvel ontmaskert’ komen we erachter wat hij allemaal voor acties uithaalt. Deze acties waren het gigantische ‘verkocht-bord’ bij de kerk, de Naïvelde borden aan de N18 en het plaats delict-tentje op het voetbalveld van VV Erix. John van de Venusheuvel komt er na wijs advies van Ellie lust hem Wel achter dat er een maandverband achter zit. Want elke maand laat het lid van de Schanskloppers van zich horen. Opeens wordt het Tv-programma bruut onderbroken door de hoofdverdachte. Hij probeert zijn dorpsgenoten nog 1 x wakker te schudden. Op spectaculaire wijze daalt er een mysterieuze installatie neer in de zaal en de eindmuziek start. President Rob noemt nog een keer de volgende aanwijzingen: Familieband, Akunamattatta, Look-a-like, Memory, Eigen huis & tuin, Beunhaas, VV Erix.

Prinsenpaar de Jonge Nölepeters 2023 is: Prins Bram II en Adjudant Koen. Als eerste mocht het kersverse prinsenpaar genieten van het dansje van de Dansmarietjes. De dames kregen een groot applaus. Na het voorlezen van de proclamatie werd het motto bekend gemaakt: ‘Noa ’t warken, vol gas blieven harken!’

Hierna kwam het prinsenpaar zelf aan het woord. Ze stelden zichzelf en de familie voor en vertelden over de wijze hoe ze in 2021 benaderd werden voor deze nieuwe functie. Ook de kameraden van de Prins en Adjudant werden subtiel aan de zaal voorgesteld. Na het feliciteren bleef het nog lang erg gezellig onder de muzikale klanken van SatisFexy. De afterparty bij Hermanns Hark Café aan de Molenweg ging nog door tot in de later uurtjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant