Eendracht speelt Plattelandshotel het Reekalfje. Foto: Liny te Brake
Eendracht speelt Plattelandshotel het Reekalfje. Foto: Liny te Brake

Toneelvereniging Eendracht Meddo komt met jubileumstuk

Algemeen

MEDDO - Dit jaar viert de toneelvereniging haar 60-jarig jubileum. Met zorg werd er dan ook uitgekeken naar een passend stuk dat bij het publiek flink op de lachspieren zal werken. Want dat is waar het volgens de Eendracht om gaat. Het publiek een avond ouderwets te laten lachen. Er werd gekozen voor: Plattelandshotel het Reekalfje. Een klucht in vier bedrijven, geschreven door Gerrit Voskes.

Johan en Lenie de Witt zijn al meer dan vijf en twintig jaar te gast in Familie hotel: Het Reekalfje. Maar dan krijgt Johan van zijn werkgever Van Santen een jubileumreis naar Griekenland aangeboden. Omdat hij niet durft te vliegen brengen zij hun vakantie door in het Reekalfje. Zij laten zich inschrijven onder de naam de Zwartt. Als dan Van Santen juist dit plekje uitkiest om een slippertje te maken, zoon Peter met zijn nieuwe vriendin ter tonele verschijnt, en ook nog eens ene Helene Waterman, die er van overtuigd is dat Johan de Witt een vrijgezel is, dan is de chaos compleet. Leuk is het om te vermelden dat naast oude leden (Dolf Prinsen 55 jaar lid en Willy Lammers 40 jaar lid) maar liefst drie debutanten (Bram ten Have, Gerrie Geessinck en Marnick Ponds) een rol gaan vertolken. Naast het instuderen van het stuk werd er door de leden ook flink getimmerd, geschilderd en behangen. Dit met het resultaat van een schitterend nieuw decor.

De regie is als vanouds in handen van Reinier te Linde. De uitvoeringen zijn in zaal De Eendracht te Meddo op vrijdag 24 zaterdag 25 november. Aanvang 20.00 uur. En op zondag 26 november aanvang 14.30 uur. De entree is 6 euro per persoon. Kinderen tot 16 mogen gratis naar binnen. Donateurs hebben ook gratis entree. Meer info is ook te vinden op Facebook (Toneelvereniging Eendracht Meddo) en Instagram (Toneeleendrachtmeddo).