Trudy Koning ter Heege (links) ontvangt van de dames van KanaalLokaal de cheque.  Foto: PR

Trudy Koning ter Heege (links) ontvangt van de dames van KanaalLokaal de cheque.  Foto: PR

KanaalLokaal schenkt cheque aan ‘Voor Elk Kind een Sint’

Algemeen Lochem

JOPPE - In KanaalLokaal zijn diverse creatieve vrouwen actief. Ze vervaardigen uiteenlopende producten, waaronder keramiek, wilgentenen vlechtwerk, honing, gegraveerde snijplanken, quilts, schilderkunst en meer. Hun buitenwinkeltje aan de Oxerweg 6 in Joppe dient als verkooppunt voor hun creaties. De opbrengst wordt jaarlijks geschonken aan een goed doel. Dit jaar hebben ze gekozen voor de Stichting Voor Elk Kind een Sint, die zich inzet voor gezinnen die om sociaaleconomische redenen geen Sinterklaas kunnen vieren.

Door Arjen Dieperink

 Trudy Koning ter Heege, oprichtster en voorzitter van de stichting: “Dit jaar bezoeken we ongeveer vijftig kinderen. Gezinnen konden zichzelf aanmelden of werden door anderen aangemeld. We voorzien de kinderen namens de Sint van cadeautjes, zodat ook zij een mooie Sinterklaas kunnen beleven”. 

Trudy ontving een cheque ter waarde van 600 euro van de dames van KanaalLokaal. “We zijn erg blij met deze cheque en kunnen hiermee cadeautjes van het verlanglijstje kopen,” laat ze weten. De actie van de dames is nog niet voorbij. In december is de winkel open op zondag 10 december van 13.30 tot 18.00 uur, met kerstartikelen, glühwein en erwtensoep. Twintig procent van de opbrengst gaat nog steeds naar de stichting. “Alle donaties zijn welkom om de activiteiten van Sinterklaas te ondersteunen,” voegt Koning ter Heege toe. Donaties kunnen worden overgemaakt naar bankrekening NL02 RABO 0354 6478 30 t.n.v. Stichting Voor Elk Kind een Sint.


www.kanaallokaalco.nl