De kruiwagenmars van de leerlingen van de Julianaschool trok veel bekijks. Foto: Henri Bruntink
De kruiwagenmars van de leerlingen van de Julianaschool trok veel bekijks. Foto: Henri Bruntink Henri Bruntink

Kinderen Julianaschool houden kruiwagenmars

Algemeen Almen

ALMEN - Een lange stoet met kruiwagens trok maandagmiddag door Almen. De leerlingen van de Julianaschool vroegen aandacht voor een gezonde wereld, gezond voedsel en een gezonde bodem. De kruiwagens waren dan ook gevuld met planten en voedingsmiddelen. Alles in het kader van de Dag van de Aarde (Earth Day). Het initiatief was van Landboed Velhorst, de huisartsenpraktijk Almen en de school zelf.

Door Henri Bruntink

Het motto van de Dag van de Aarde was dit jaar ‘Leve de bodem’. Dat is precies waar de landgoedboerderij van de Velhorst veel aandacht aan besteed. En de huisarts ziet graag kinderen die bewegen en gezond eten zodat ze gezond blijven en niet vaak naar de dokter hoeven. Ook de school ziet het belang van een gezonde omgeving. Zo zijn er veel zonnebloemzaadjes rond het gebouw gezaaid, die weer gezond voedsel voor insecten opleveren.

Flyer
De huisartsenpraktijk had een flyer gemaakt met allerlei tips voor een evenwichtig (kinder)leven. Dat varieert van ‘lees een boek’ tot ‘begroet een ouder iemand’ en van ‘eet twee stuks fruit per dag’ tot ‘sta op en dans’. Naast een leefstijlrecept met soortgelijke aanbevelingen leverde de flyer ook een recept voor ontbijt- of lunchkoekjes met onder meer havermout, hazelnoten en suikervrije appelmoes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant