BIEB Actief. Foto: PR

BIEB Actief. Foto: PR

PR

Gezelligheid in de bibliotheek tijdens de zomer

Cultuur Aalten Dinxperlo Varsseveld Terborg Gendringen Ulft

REGIO - Ook tijdens de zomervakantie was er van alles te beleven in de bibliotheek. Onder de naam Bieb Actief bood de Bibliotheek Achterhoekse Poort een divers programma aan met gratis activiteiten.

De bibliotheek is niet alleen een plek om te lezen en boeken te lenen maar ook een plek voor ontmoeting en verbinding, waar bezoekers leren en delen met elkaar, inspiratie opdoen én plezier hebben. Om iedereen de gelegenheid te geven om dit te ontdekken, werd er gedurende zeven weken in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort iedere week een andere, gratis activiteit georganiseerd. De activiteiten, die goed werden bezocht, varieerden van een introductie in de programmeertaal met robots voor kinderen tot een culinaire reis rond Napels voor volwassenen.

In totaal 33 bezoekers van de inloopspreekuren werden verder geholpen bij hun vragen over het gebruik van e-books, luisterboeken en de Iguana app. De 41 kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar die deelnamen aan het Bieblab, leerden hoe ze de schattige robots Bee-Bot en Cubetto konden programmeren met behulp van commando’s. De 42 kinderen die de knutseluurtjes bezochten, maakten de mooiste boekenleggers: versierd met stickers, gevlochten, met kralen of in de vorm van een hoekje, het kon allemaal! Zesentwintig kinderen hingen aan de lippen van de voorlezers tijdens de voorleesuurtjes en konden geen genoeg krijgen van de lekkere fruithapjes in de vorm van een rups. De rollen waren nu eens omgedraaid voor de hoofdrolspeler uit het boek van Eric Carle.

Tijdens Koken onder de vulkaan nam Raffaela Amato de deelnemers, aan de hand van verhalen en een proeverij, mee op een culinaire reis rond Napels. Alle 31 deelnemers waren heel enthousiast. Bij een van de bijeenkomsten in het bijzonder bleek hoe mooi de bibliotheek kan verbinden: ‘Er was veel interactie tussen de deelnemers, die allemaal een passie voor eten deelden, en aan het einde werden er zelfs telefoonnummers uitgewisseld’, aldus Raffaela.

De zomerweken in de bibliotheek werden afgesloten met het drukbezochte Bieblab voor kinderen van 9 tot 12 jaar, waarin de mooiste robots werden gemaakt met Lego WeDo. Er was ook een meisje zo slim om een ventilator te bouwen, die kwam wel goed van pas met die hitte!

De bibliotheek blijft bruisen

Dat de zomerweken nu voorbij zijn, betekent niet dat er niets meer gebeurt in de bibliotheek! Afgelopen week is Boekjes & Babbels weer van start gegaan. Dit voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar, is wekelijks op woensdag in de Bibliotheek Varsseveld en Ulft en op vrijdag in de Bibliotheek Aalten. Bij de cursus Klik&Tik voor licht gevorderden op donderdag 1 september in de Bibliotheek Dinxperlo, zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Deze cursus is voor deelnemers die de basishandelingen op de computer al onder de knie hebben en willen leren hoe ze veilig online kunnen gaan. In september en oktober zijn er ook verschillende workshops van DigiVitaler, die de deelnemers verder helpen bij het zelf regelen van hun gezondheidszaken via internet. De onderwerpen van deze workshops zijn: Thuisarts.nl, videoconsult, gezondheidsapps, patiëntenportaal huisartsen en Mijn apotheek. Deelname aan al deze activiteiten is gratis. Meer informatie is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant