Tai chi les wordt gegeven in Aalten. Foto: PR
Tai chi les wordt gegeven in Aalten. Foto: PR PR

Oud worden, jong blijven bij de bibliotheek

Cultuur Aalten Dinxperlo Terborg Varsseveld

AALTEN/DINXPERLO - Heel november staat de campagne Nederland Leest centraal bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Niet alleen krijgen leden van de bibliotheek deze maand een boek cadeau maar er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema Oud worden, jong blijven.

Maar hoe word je nou op een goede manier oud? Door bijvoorbeeld vaak te lachen, regelmatig te bewegen of een leuke hobby te beoefenen. Hiermee helpt de Bibliotheek haar bezoekers alvast een eindje op weg.

Zo is er op dinsdag 15 november om 19.30 uur een lachworkshop in de Bibliotheek Terborg. Want lachen heeft heel veel positieve effecten op de gezondheid. Lachcoach Ilona Bloeme laat de deelnemers door middel van speelse oefeningen ervaren dat ze kunnen lachen zonder aanleiding.
Op zaterdag 19 november om 10.00 uur staat er een les Tai Chi op de agenda in de Bibliotheek Aalten. Tai Chi is een bewegingsleer die geschikt is voor alle leeftijden. Alle bewegingen worden langzaam en gecontroleerd uitgevoerd waardoor een goede spierbeheersing, ademhalingscontrole en balans ontstaat. De spieren worden soepel, bewegen gaat gemakkelijker en het concentratievermogen neemt toe.
Ten slotte organiseert de Bibliotheek nog een hobbymarkt, voor mensen die op zoek zijn naar een leuke hobby. Deze vindt plaats op donderdag 10 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Dinxperlo. Op deze markt kunnen lokale hobbyclubs hun activiteiten onder de aandacht brengen bij de bezoekers. Hobbyclubs kunnen zich nog aanmelden en ook mensen die een hobbyclub willen starten zijn van harte welkom! Meer informatie is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl

Meedoen
Deelname aan deze activiteiten is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek. Voor de lachworkshop en de Tai Chi les is er wel een beperkt aantal plekken dus het is aan te raden om er een te reserveren. Dit kan via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl of door te bellen naar 088-0062929.

Boek cadeau
Daarnaast krijgen leden tijdens Nederland Leest het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant