Winnende foto opdracht tien Perfecte Plaatje Aalten, Bestek op een bijzondere plek. Foto: Jeanette Ebbers
Winnende foto opdracht tien Perfecte Plaatje Aalten, Bestek op een bijzondere plek. Foto: Jeanette Ebbers

Jeanette Ebbers winnaar tiende opdracht Perfecte plaatje Aalten

Cultuur

AALTEN - Jeanette Ebbers uit Aalten heeft volgens de jury de beste foto aangeleverd binnen de tiende opdracht van de fotowedstrijd Het perfecte plaatje Aalten. De opdracht luidde ‘bestek op een bijzondere plek’.

Elke maand, een jaar lang, krijgen de officiële deelnemers een opdracht, twaalf in totaal. Zij dienen een foto te maken binnen de gemeentegrenzen en binnen de tijd van de opdrachtverstrekking. De tiende opdracht die de fotografen ontvingen was: Fotografeer het thema: bestek op een bijzondere plek’, een vrijeopdracht om met lepel, vork en/of mes aan de slag te gaan. De jury, bestaande uit afgevaardigden van Aalten vooruit/De band, fotospeciaalzaak Garretsen en GlimlachProducties kon wederom genieten van de vele fraaie en creatieve plaatjes die de officiële deelnemers aanleverden.
De jury kon deze foto waarderen vanwege de juiste belichting, de compositie en het kleurgebruik. Ook de keuze om de achterzijde van het model te kiezen geeft de opdracht extra cachet. Voor de fotofanaten, deze foto is gemaakt met een Canon EOS750D. EFS 55-250mm. Instellingen: F/4 55mm 1/60s ISO-100 en er is geen nabewerking gebruikt.
Deze foto, met alle andere maandwinnaars en the best of the rest, kan het publiek rond de zomer bewonderen tijdens een expositie in de bibliotheek te Aalten. Ook niet officiële deelnemers kunnen overigens buiten de wedstrijd om gewoon meedoen. Check de Facebookpagina Het Perfecte Plaatje Aalten | Facebook . Daar zijn ook de foto’s te bewonderen van de overige wedstrijddeelnemers.
Ook geeft Fotoclub Helios op deze Facebookpagina voor elke opdracht een aantal bruikbare tips. De elfde opdracht is: ‘Op Treden’, maak een mooie en creatieve foto van een trap of trappenhuis.
De organisatie van Het perfecte plaatje Aalten ligt in handen van Bibliotheek de Achterhoekse poort, Aalten vooruit/De Band, Fotospeciaalzaak Garretsen , Figulus Welzijn en Talentverbinder Richard Jongetjes. Het geheel is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Aalten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant