Ekaterina Levental vertelt, zingt, danst en speelt het vervolg van haar levensverhaal in de synagoge van Borculo. Foto: PR

Ekaterina Levental vertelt, zingt, danst en speelt het vervolg van haar levensverhaal in de synagoge van Borculo. Foto: PR

Ekaterina Levental vervolgt in ‘De Grens’ haar levensverhaal

Cultuur Borculo

BORCULO - Ekaterina Levental vervolgt op zondag 26 maart  in de synagoge van Borculo vertellend, zingend, dansend en spelend haar levensverhaal. Met haar solovoorstelling ‘De Grens’ sluit de mezzosopraan, harpiste en performer aan op haar eerdere voorstelliing ‘De Weg’ waarmee zij vorig jaar in de synagoge de harten veroverde van heel veel enthousiaste bezoekers. De Grens is opnieuw een een indrukwekkend vertelconcert. Ook zonder De Weg te hebben meebeleefd, zal de nieuwe voorstelling de toeschouwer ontroeren.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Als tiener vluchtte zij samen met haar familie weg uit haar geboorteland. Door oplaaiend antisemitisme werd het voor hen levensgevaarlijk. Zij kwam tenslotte in Nederland aan. Ekaterina studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Haar vlucht naar Nederland is een ontroerend en aangrijpend verhaal, in deze spannende tijden actueler dan ooit. Een verhaal dat daarom verteld moet blijven worden.

Nieuwe identiteit
In de succesvolle solo De Weg vertelde Ekaterina over haar vlucht uit de Sovjet-Unie. De Grens begint daar waar De Weg eindigde. In haar nieuwe indrukwekkende one woman show vertelt Ekaterina Levental over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit. De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op dagboekfragmenten uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. Ze vertelt het verhaal van een jonge vrouw die vecht voor haar bestaan in een maatschappij waar ze geen deel van lijkt te kunnen uitmaken. “Maar ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.”
De toeschouwer ziet Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest. De Grens vertelt een waargebeurd verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek. Kortom: totaaltheater pur sang.
Het concert begint om 14.30 uur. De synagoge (Weverstraat 4) is vanaf 14 uur geopend. De toegangsprijs bedraagt 17,50 euro incl. koffie/thee, donateurs betalen 15 euro. Kaarten kopen kan via de website, aan de kassa of telefonisch (06-3013 7752).
Voor inschrijven en meer informatie over deze en alle andere activiteiten zie de website.


activiteiten.synagogeborculo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant