Doe mee aan de gedichtenwedstrijd ‘Leven met oorlog’. Foto: Anja Onstenk

Doe mee aan de gedichtenwedstrijd ‘Leven met oorlog’. Foto: Anja Onstenk

Gedichtenwedstrijd ‘Leven met oorlog’

Cultuur

OOST-ACHTERHOEK - In samenwerking met Achterhoek Nieuws organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een gedichtenwedstrijd rondom het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: Leven met oorlog. De winnaar van deze wedstrijd wint een jaar lang gratis lezen én een publicatie van het gedicht in de uitgaven van Achterhoek Nieuws in de Oost-Achterhoek. De deadline voor het insturen van de gedichten ligt op donderdag 20 april 2023.

Leven met oorlog
Jouw gedicht gaat over ‘Leven met oorlog’ in de breedste zin van het woord. Wat betekent oorlog voor jou? Welke invloed heeft het op jouw leven en welke invloed heeft het op de samenleving? Welke invloed heeft het op de toekomst? Welke invloed heeft oorlog op onze medemens, die daadwerkelijk in een oorlogsgebied moet leven? En wat is oorlog eigenlijk?
De Bibliotheek Oost-Achterhoek en Achterhoek Nieuws dagen je uit jouw visie op dit thema vast te leggen op papier, in de vorm van een gedicht. Het gedicht mag uit maximaal 200 woorden bestaan.

Abonnement en publicatie
De deskundige jury buigt zich over je gedicht. De winnaar gaat naar huis met een jaarabonnement van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Daarnaast wordt de winnende pennenvrucht gepubliceerd in de uitgaven van Achterhoek Nieuws in de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland. Stuur je gedicht uiterlijk donderdag 20 april naar: webredactie@oostachterhoek.nl.