Een van de geëxposeerde foto's. Foto: Laura de Morree

Een van de geëxposeerde foto's. Foto: Laura de Morree

info@ldphotography.nl

Foto-expositie van Laura de Morree

Cultuur Aalten

AALTEN - ‘Keuzestress’ is de naam van een foto-expositie die Laura de Morree houdt van 31 maart tot 1 juni bij Oerkroeg Schiller in Aalten.

“Hoeveel keuzes wil je hebben? Hoeveel keuzes moet je hebben? En wat zijn de gevolgen van keuzemogelijkheden. De gecreëerde consumptiemaatschappij heeft niet alleen een enorme impact op onze beleving, maar ook op onze omgeving. Door multinationals, marketingbureaus en media worden we overspoeld met informatie en beelden die je bewust of onbewust sturen. Er wordt een vraag gecreëerd die, als je er even over nadenkt, verleidt tot meer en meer behoeftes. Meer behoeftes betekent meer consumeren, meer productie, meer afval, meer klimaatimpact. Sociale druk, trends, hoe je je identificeert en wat je belangrijk vindt zijn ook factoren die invloed hebben op onze keuzes. Door de overvloed aan keuzes die jij en ik in ons leven krijgen voorgeschoteld, voel ik me wel eens overweldigd en onzeker over beslissingen die ik moet nemen. Elke keuze die jij maakt heeft invloed. Laten we vaker stil staan, bij wat we echt nodig hebben. Maken we met elkaar wel de juiste keuzes? Stellen we de juiste vragen? Leiden de keuzes die we moeten maken niet af van waar het echt om draait? Wie bepaalt onze behoeftes? Wie zorgt voor vertroebeling? Welk voorbeeld willen we zijn en wat geven we door aan latere generaties? Naast heel veel soorten pindakaas…”, aldus de fotograaf.

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep, die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving, ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. Het doel is om de werken die daar getoond worden aan te passen aan de sfeervolle locatie.
Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. De groep heeft ervaring met exposeren in museale omgevingen. De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.


www.ofc-fotografen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant