Het museum. Foto: PR
Het museum. Foto: PR

Oorlogs-collectie 40-45, uitgebreid en weer geopend

Cultuur Aalten

AALTEN - Op 26 maart is voor het eerst dit jaar het particuliere oorlogsmuseum van Rien Koskamp weer te bekijken. De afgelopen maanden heeft het museum diverse schenkingen ontvangen, die ook te bewonderen zijn.

De collectie geeft een goed beeld van het leven in de tweede wereldoorlog, dit met nadruk op de gebeurtenissen in de Aalten en de Achterhoek. Uniformen, voertuigen, en talloze gebruiksvoorwerpen met elk een bijzonder verhaal.
De verzameling is tot en met oktober elke laatste zondag van de maand te bekijken. Openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Ook zijn er twee extra opendagen op 5 mei (Bevrijdingsdag) en 18 mei (Hemelvaartsdag). Op deze twee extra dagen is men welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.
Vanaf acht personen is het ook mogelijk het museum met een groep te bezoeken. Het bezoekadres is Barloseweg 1. Tijdens de open dagen zal dit duidelijk met borden worden aangegeven.
Voor meer informatie kijk op de website, Facebook of Instagram, of bel Rien Koskamp: 06-36311657 of mail: rien@aalten40-45.nl.


www.aalten40-45.nl