Daniël Lohues komt naar De Storm. Foto: PR
Daniël Lohues komt naar De Storm. Foto: PR

Daniël Lohues komt met nieuwe theatervoorstelling naar De Storm

Cultuur

WINTERSWIJK - Daniël Lohues keert terug naar de zalen met een gloednieuw theaterprogramma. Op donderdagavond 30 maart brengt de hedendaagse Drentse troubadour in theater De Storm zijn prachtige, tijdloze muziek. In zijn show gaat hij liedjes van vroeger spelen, evenals nummers van zijn nieuwe plaat D, waar hij verhalen bij vertelt. 

Nieuw album
Het nieuw album van Daniël Lohues bevat een selectie uit de nummers die hij de afgelopen maanden schreef in hotelkamers tijdens het reizen door onder meer Frankrijk en Amerika, maar ook terug bij de kachel in Erica. “De liedjes gaan over vriendschap en liefde. Over het leven op het platteland, en over dat je altijd ‘jezelf’ nog hebt. De plaat is opgenomen op verschillende plekken, net als de songs op verschillende plekken zijn geschreven”, aldus Lohues.

Multi-instrumentalist
Lohues maakte furore met de band Skik (o.a. ‘Op fietse’). Niet veel later ging hij solo verder. En met succes. De zanger gooide hoge ogen met nummers als ‘Hier Kom Ik Weg’, ‘Prachtig Mooie Dag’ en ‘Op ‘t Platteland’. De muzikale begeleiding doet hij zelf. Op vleugel, gitaar, banjo of een mandoline. Met de Drentenaar weet je het maar nooit.
Een ticket voor de show van Daniël Lohues kost 27,50 euro en is eenvoudig online te bestellen via www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, tel. 0543-519285.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant