De gilde gidsen gaan weer op pad. Foto: Annet Piek
De gilde gidsen gaan weer op pad. Foto: Annet Piek ANNET PIEK Luxe in beeld!; Annet Piek

Dorpsrondleidingen met Gildegidsen gaan weer van start

Cultuur Winterswijk

WINTERSWIJK - Nu het voorjaar in aantocht is worden ook de rondleidingen in en om Winterswijk weer opgestart. Tijdens deze wandelingen of fietstochten vertelt de gids over de rijke historie van Winterswijk op de gebied van maatschappij, industrie, architectuur en kunst. 

Vanaf april tot en met oktober vinden de wandelingen elke maandag, donderdag en zaterdag plaats. Tevens is er elke maandag een fietstocht met gids. Wandelingen en fietstocht starten om 10.30 uur bij de VVV. Opgeven van tevoren is niet nodig; melden bij de VVV-balie is voldoende. De kosten bedragen 5 euro per persoon.

Wie met familie, buurt, bedrijf of vereniging een wandeling wil maken, kan daarvoor een afspraak maken via de VVV (0543-745090) of via de coördinator Jan Lammers (0543-514159).
Iedere eerste vrijdag van de maand vindt er een Museumwandeling plaats onder leiding van een gids. Start en opgave bij de VVV. Kosten 8 euro, inclusief een bezoek aan Museum Hart van Winterswijk en een kopje koffie of thee.

Vele verenigingen en groepen hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid van een digitale rondwandeling. De gids komt dan naar de gekozen locatie met een beamer, scherm en natuurlijk met veel informatie en verhalen. De kosten hiervoor bedragen 2 euro per persoon met een minimum van 40 euro per bijeenkomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant