Table & Chairs van Michiel Zuidervaart. Foto: PR
Table & Chairs van Michiel Zuidervaart. Foto: PR

Expositie ‘Dubbelspel’ in Koppelkerk wordt dubbel zo groot

Cultuur Bredevoort

BREDEVOORT - Tot en met Tweede Pinksterdag is de tentoonstelling ‘Dubbelspel’ te zien bij de Koppelkerk in Bredevoort. In deze expositie vinden twee ‘makers van beelden’ elkaar in waardering voor elkaars werk. Michiel Zuidervaart is voor Piet Post een maker die de techniek passend bij het materiaal waarmee hij werkt volledig beheerst; zo is Post voor Zuidervaart iemand die, ook door zijn technisch vernuft, de humor erin weet aan te brengen. 

Die lichtvoetigheid van het werk vult de zekere ernst waarmee Zuidervaart de dingen te lijf gaat wonderwel aan. Beide kunstenaars hebben een omvangrijk oeuvre en om daar recht aan te doen, gaat deze tentoonstelling voor het eerst in de geschiedenis van de Koppelkerk verder bij de overburen.
De tentoonstelling start bij de Koppelkerk, waar ook gratis rondleidingen plaatsvinden. Het tweede deel van de expositie is toegankelijk op vertoon van het entreebewijs van de Koppelkerk, en bevindt zich aan de overkant van de straat, bij de Katholieke Kerk.
Hier is nog een prachtige ruimte waar het werk van de twee kunstenaars geweldig tot hun recht komt.
Openingstijden: vrijdag tot en met zondag, 11.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen op alle dagen om 14.00 en 15.00 uur. Entree is zes euro, inclusief koffie of thee.