Werk van Rowena Peters. Eigen foto

Werk van Rowena Peters. Eigen foto

Exposanten Kunst4daagse Bronckhorst in de Remigiuskerk in Steenderen

Cultuur Steenderen

STEENDEREN - De Remigiuskerk aan de Dorpsstraat 20 in Steenderen is ook bij de 15de editie van de Kunst4daagse Bronckhorst weer een van de locaties waar geëxposeerd wordt. Vijftien kunstenaars laten hun werk zien in de Remigiuskerk, waaronder meerdere kunstenaars van buiten de regio. Van Hemelvaartsdag 18 mei tot en met zaterdag 20 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 21 mei van 12.00 tot 17.00 uur. 

Schilderijen, textiel, glaswerk, borden, tekeningen, beeldende kunst, weefwerk, alles met passie gemaakt. Mede door de afwisseling van de kunstwerken is het zeer de moeite waard de kerk binnen te stappen en te kijken. Een goede gelegenheid om de mooie kerk van Steenderen te bekijken. In totaal exposeren zo’n 100 kunstenaars op verschillende locaties in en buiten Bronckhorst. Vier dagen kunst, cultuur, gastvrijheid, kleinschaligheid en landschappelijk schoon.

Gelderse Kerken en ontmoeten
De Remigiuskerk is negen jaar geleden overgedragen aan de Stichting Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al bijna 50 jaar in voor het behoud van monumentale, oude kerken. Een plaatselijke commissie in Steenderen zorgt voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud en regelt goed gebruik en verhuur. Zij zullen tijdens de Kunst4daagse koffie en thee schenken. De opbrengst daarvan gaat naar het onderhoud van de Remigiuskerk. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

De ontmoeting, van Helma Kleiwee. Eigen foto
Constructie, werk van Wim Zwijsen. Eigen foto
Werk van Rosalien Nalis. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant