'Wij smurfen met de tijd mee' is de winnende wagen van Drempt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

'Wij smurfen met de tijd mee' is de winnende wagen van Drempt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Wij smurfen met de tijd mee: Krant lezen kan altied nog

Cultuur Drempt

Drempt viert weer feest met kermisoptocht

DREMPT - Een grote optocht van maar liefst 20 wagens en 10 loop- en fietsgroepen trok zondag 17 september door Drempt heen. Actuele thema’s werden afgewisseld met tijdloze onderwerpen. Het koningspaar van vorig jaar Bernadette Kemperman en Elly Geurts ging traditiegetrouw voorop in de stoet. Ze werden vergezeld door een hele club vriendinnen en vierden zo samen niet alleen het koningschap maar ook hun vriendschap met het thema ‘vriendschap verbindt’. Net als vorig jaar was de jongere generatie bijzonder goed vertegenwoordigd in de bonte karavaan. Het enthousiasme en plezier spatte van alle wagens, loopgroepen en versierde fietsen af.

Op zaterdagavond begon de kermis met het jeugdvogelschieten. Romy Wonnink mag zich dit jaar jeugdkoningin van Drempt noemen. Kaylee Ouwerkerk is haar jeugdkoning. Ze mochten zondag plaatsnemen in een koninklijke auto vooraan in de optocht.

UITSLAGEN
Grote wagens: 1. Wij smurfen met de tijd mee: Krant lezen kan altied nog, 2. Zoepen of verzoepen in de Ocean: keet Sexi-lexi, 3. Cadino Las Vegas: Keet Holsen, 4. De wolf niet langer heilig? Dremptse schoapen weer veilig: De Ploppers, 5. Schoonmaakbedrijf Kiezer en Co: Meisjes van elders en co, 6. Hummelo op de kop: De Hummelse Bielervrouwen, 7. Dia de los kermos: Loeder, 8. Drempt in rep en ruhr: De Peppel, 9. Ter land ter zee en mis ow vlucht: Keet Schepers, 10. Basis Beurs: Team Duo, 11. 10 jaar Klimtoren: De Klimtoren, 12. Vrijmibo: Den Olde Frits, 13. Rainbow kermis friends: Rainbow Friends, 14. Barbie: De Panchies, 15. Voetballen doe je niet in je een(d)tje: Party Team, 16. Zwarte cross: Keet de Weert, 17. Tokkie tuin: New Kids Drempt, 18. De Bielenmannen: De Bielenmannen, 19. Onbekend: Jeugd van tegenwoordig, 20. Prins Marvin en jeugdprinses Emma: cv De Blauwe snep.

Loopgroepen: 1. Wij stuiteren de optocht door!: De stuiterballetjes, 2. We nemen er nog eent(dje): De Duckbabes, 3. Wij zijn aangekomen: Gerdien, 4. Dit jaar dweilen we de kermis droog: Henk de Vries 12, 5. Smile het is kermis: DMW Doutzen, Myrthe en Wilrieke, 6. Vriendschap verbindt: Vriendinnengr. Koningspaar, 7. Wat een pech, tanden weg: De tandartsassistente.

Versierde fietsen: 1. Dino pret: Caleb van Sijl, 2. Jip en Janneke op de Dremptse kermis: Lauren Huisintveld en Ireen Bremer, 3. Ik zal varen: Milan Larink.


Foto’s en overige info op dremptsekermis.nl