Leonard Cohen. Foto: PR

Leonard Cohen. Foto: PR

Foto: PR.

Documentaire Hallelujah over Leonard Cohen in DRU Filmhuis

Cultuur Ulft

ULFT - Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op vrijdagavond 6 oktober de documentaire ‘Hallelujah: Leonard Cohen, A journey, A song’ (2022). De film is geregisseerd en geschreven door Dayna Goldfine en Daniel Geller.

Deze filmavond, de eerste van een serie filmspecials, vindt plaats in een andere setting dan een reguliere filmavond. De tribune in de Rabobankzaal wordt ingeschoven en in plaats daarvan wordt een binnenterras gecreëerd. De gasten krijgen een tafeltje toegewezen, waaraan ze tijdens de film kunnen genieten van de heerlijke hapjes en drankjes die bij grand café Het Schaftlokaal te bestellen zijn.
De film is een eerbetoon aan Leonard Cohen en zijn meest bekende en meest gecoverde song. De documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn beroemde song ‘Hallelujah’. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten.
In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust.
De film duurt van 20 tot 22 uur. Zaal open om 19.30 uur. Tickets kosten 11,50 euro inclusief online bestelkosten van 0,75 euro per ticket. Reserveren kan via de website, per e-mail info@dru-industriepark.nl of telefonisch 0315-200150.
Op woensdag 11 oktober wordt de film The Whale vertoond.


dru-industriepark.nl