Koningin Carolien Scheink en haar koning Ivo Scheink; Jurre baak werd jeugdschutterskoning. Foto: pr Schuttersgilde

Koningin Carolien Scheink en haar koning Ivo Scheink; Jurre baak werd jeugdschutterskoning. Foto: pr Schuttersgilde

Koningin Carolien Scheink volgt Mirco Wittebroek op

Cultuur Eibergen

EIBERGEN - In een zonovergoten Eibergen vond afgelopen zondag het jaarlijkse vogelschieten plaats. Mede door de zeer goede weersomstandigheden was de deelname en de publieke belangstelling beter dan ooit tevoren. Het laatste schot werd gelost door Carolien Scheink, die zichzelf daarmee tot Koningin van Eibergen kroonde.

Na het afscheidsschot van de schutterskoning 2022, Mirco Wittebroek, werd namens gemeente Berkelland het eerste schot gelost door burgemeester Van Oostrum. In zijn openingswoord toonde hij de waardering voor de organisatie en de gezellige sfeer van deze middag. Dat laatste was zeker ook te danken aan de aanwezigheid van orkest De Belleblaozers, die door hun live optreden de sfeer er goed inbrachten. Vervolgens was het de beurt aan de honderd deelnemers om een gooi te doen naar de titel schutterskoning 2023. Nadat de kop er was afgeschoten door Benno Lankheet, werden de vleugels door André de Raad en opnieuw Lankheet naar beneden gehaald. De staart viel ten prooi aan Annemarie te Woerds. Na een spannende eindstrijd werd het beslissende schot gelost door Carolien Scheink, die daarmee de titel Schutterskoningin 2023 binnenhaalde.

Bij de jeugd tot 18 jaar was er een groter deelnemersveld dan in het verleden. Er werd fanatiek geschoten en het was Jurre Baak die uiteindelijk het winnende schot loste. Hij werd Jeugdschutterskoning 2023. Eefke Tankink bemachtigde de kop en de linkervleugel werd eraf geschoten door Casper Laninga. Ook Stef Wittebroek viel in de prijzen door de staart naar beneden te halen. De rechtervleugel was na een welgemikt schot van Mies Wittebroek gesneuveld.