Hoog in de Oostenrijkse Alpen maakten de Ruurlose en Barchemse oldtimer tractoren liefhebbers maar liefst drie toertochten. Foto: PR.

Hoog in de Oostenrijkse Alpen maakten de Ruurlose en Barchemse oldtimer tractoren liefhebbers maar liefst drie toertochten. Foto: PR. 

Geslaagde trip van oldtimer tractoren naar Oostenrijk

Cultuur Barchem Ruurlo

RUURLO/BARCHEM - Een groep van negen oldtimer tractorbezitters uit Ruurlo en Barchem, die deel uit maken van de Brouwershoekse Toerkearls hebben een uitermate geslaagde trip naar Oostenrijk achter de rug.

 Door Jan Hendriksen

In het Zillertal werd vanuit het dorpje Zell am Ziller zowel vrijdag, zaterdag als zondag toertochten verreden. Vrijdag trof men het niet. Het regende bijna de gehele dag. Maar zaterdag en zondag werden de dertig tot veertig kilometer lange toertochten onder perfecte weersomstandigheden verreden en steeg men met de oldtimer tractoren tot een hoogte van bijna tweeduizend meter. 

De groep bestond naast Henk van den Berg uit Jeroen Hagen, Bennie van den Berg, Gerard Gotink, Hendrik Jan Langenbarg, Jaap Geerligs en Henk Ligtenbarg uit Ruurlo en Wim Meerbeek en Johan Roekevisch uit Barchem. Speciale dank gaat uit naar Bakker Bedrijfswagens, Paashuis trucs, Heisterkamp opleggers en TGG (Transport Groep Gelderland) die voor het vervoer van de tractoren naar Oostenrijk zorgden. 

Hoog in de Oostenrijkse Alpen maakten de Ruurlose en Barchemse oldtimer tractoren liefhebbers maar liefst drie toertochten. Foto: PR