Vlnr Heike Engel, Annelies Vruwink, Cindy Veurink en Sandra Teeuwsen. Foto: Roel Kleinpenning
Vlnr Heike Engel, Annelies Vruwink, Cindy Veurink en Sandra Teeuwsen. Foto: Roel Kleinpenning

Barghse Huus viert 25-jarig jubileum en start filmseizoen

Cultuur

‘S-HEERENBERG - Vanwege het 25-jarig jubileum van het Barghse Huus was er daar in het weekend van 23 en 24 september van alles te doen. 

Bij de festivalmiddag kon het hele gezin terecht voor een verassende festivalbios, optredens, voorstellingen, workshops en live-muziek. Fotograaf Heike Engel hielp bezoekers om een leuke foto te maken, zo ook Annelies Vruwink (senioren consulent van Welcom) en Cindy Veurink van dansschool DanCine uit Zeddam. Cindy geeft les aan kinderen vanaf 3 jaar en doet theatershows. Sandra Teeuwsen loopt stage bij Annelies Vruwink.

Na dit feestje relaxen? Het nieuwe filmseizoen gaat direct van start! De Deense hitkomedie Fædre & Mødre draait dinsdag 26 september om 13.30 en 19.30 uur). Wanneer de dochter van Piv en Ulrik naar een nieuwe school gaat, maakt het echtpaar kennis met de andere vaders en moeders. Al snel ontdekken ze dat er onder hen een stevige hiërarchie heerst, vol rivaliteit en verborgen agenda’s. De klas gaat op schoolreis, maar wat een idyllische trip voor de kinderen zou moeten zijn haalt het slechtste in de ouders naar boven.

Op woensdag 27 en donderdag 28 september om 15.00 uur draait de nieuwste familiefilm van Pixar: Elemental. De film speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere en gevatte jonge vrouw. Ze is bevriend met de leuke Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt. Op 28 september draait ook om 19.30 uur Oppenheimer: het fascinerende verhaal van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

Filmtheater Barghse Huus is te vinden aan de Willem van den Berghstraat 1 in ‘s-Heerenberg.