Herfst. Foto: Jeanette Arends
Herfst. Foto: Jeanette Arends

Fototentoonstelling Beleef Stilte in de Natuur

Cultuur Haarlo

Gratis te zien in Kluntjespot

HAARLO - De fototentoonstelling Beleef Stilte in de Natuur is vanaf volgende week te zien in de Kluntjespot in Haarlo. Met deze tentoonstelling van natuurfoto’s, gemaakt door verschillende fotografen van de fotoclub Berkelland, wil de organisatie de beleving van stilte in de natuur onder de aandacht brengen.

‘Een beeld houdt z’n mond en ontmoet de kijker in Stilte’. De tentoonstelling is in het kader van de landelijke Dag van de Stilte die dit jaar plaatsvindt op zondag 29 oktober. Op deze dag wordt stilgestaan bij het belang van stilte en worden er door het hele land allerlei soorten stilte-activiteiten georganiseerd. Dit jaar wordt er niet alleen op de Dag van de Stilte zelf aandacht voor stilte gevraagd maar staat het thema ‘Beleef stilte in de natuur’ centraal in de laatste vier maanden van het jaar.

De prachtige locatie in het Gelders landschap waar deze tentoonstelling te bezichtigen is, sluit hierbij naadloos aan. Dit Rijksmonument, de Kluntjespot een achtkantig kerkje in eigendom van de Stichting Gelderse Kerken, is gelegen aan de Wolinkweg 19, op een natuurrijke en rustige plek aan de rand van het dorp Haarlo in Berkelland.

Een mooie wandeling in de directe omgeving is mogelijk en een brochure met wandelroute is beschikbaar in het kerkje. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen, elke vrijdag- en zondagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur, van 6 oktober tot en met 29 oktober. De toegang is dus gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

www.dagvandestilte.nl

Beleef de stilte, fototentoonstelling in De Kluntjespot. Foto: PR