Winnaars Kunstbende Young Creators Festival 2023. Foto:  Marcel Krijgsman
Winnaars Kunstbende Young Creators Festival 2023. Foto: Marcel Krijgsman

Qinn en Amy (17) uit Eefde behalen derde plaats op Kunstbende Young Creators Festival 2023

Cultuur

EEFDE/REGIO - In de schijnwerpers van het Kunstbende Young Creators Festival 2023 stonden Qinn en Amy, twee jonge artiesten uit het Eefde. Hun voorstelling, getiteld ‘Worden kleine meisjes wel groot?’, leverde hen de welverdiende derde prijs op in de categorie Theater. In deze unieke act gingen ze op een zoektocht naar zichzelf. Maar Qinn en Amy waren niet de enige Gelderse winnaars op dit evenement.

Naast hen zijn nog drie Gelderse jonge makers in de prijzen gevallen tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Melkweg en Lovelee in Amsterdam op 30 september 2023.  Tristan de Haas (17) uit Acquoy won de eerste prijs in de categorie Expo met zijn installatie Je smelt vast over zwaarte en verwachtingen van onze jeugd. Vanaf 3 oktober is het werk van Tristan te bewonderen in Rozet Arnhem. De Nijmeegse Mare (19) haalde de tweede prijs in de categorie Fashion met het werk Afrofuturisme: een collectie van kleding gebaseerd op de fantasie van afrofuturisme. En verder werd de Arnhemse Naces (18 jaar) tweede in de categorie DJ met een energieke drum en bass set. Een overzicht van alle winnaars is te vinden op: www.kunstbende.nl/winnaars-2023.

Liselot Peerenboom is regiocoördinator Kunstbende Gelderland en werft en begeleidt de Gelderse deelnemers: “Kunstbende is vaak de eerste plek voor jonge makers om met hun eigen gemaakte werk naar buiten te treden en dat te delen met het grote publiek. Mooi om te zien wat een enorme groei de makers in korte tijd doormaken. Ik ben trotser dan trots.” 

De aftermovie van het Young Creators Festival 2023 is hieronder te zien.