Annejet van der Zijl. Foto: PR
Annejet van der Zijl. Foto: PR

Een cadeau bij de bibliotheek

Cultuur Aalten Dinxperlo Gendringen Terborg Ulft Varsseveld

AALTEN/DINXPERLO - In november staat de campagne Heel Nederland Leest centraal bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Leden en bezoekers van de bibliotheek kunnen deze maand gratis het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl komen ophalen.

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Heel Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Dit is een indrukwekkend verhaal over de Surinaamse Waldemar en de Hollandse Rika, hun verboden liefde en de Tweede Wereldoorlog die uitbreekt.
Het boek won de NS publieksprijs in 2005 en de Littéraire Witte prijs in 2006. Ook werd ‘Sonny Boy’ in 2011 verfilmd. Het verhaal heeft actuele thema’s die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en schading, slavernij en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Gouden boekenlegger
In een aantal exemplaren zijn gouden boekenleggers verstopt. Deze kunnen worden ingewisseld voor een gratis abonnement van een jaar bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Mensen die al lid zijn en de boekenlegger vinden, kunnen iemand anders er blij mee maken.
Heel Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.


www.achterhoeksepoort.nl