Muzikaal werd het geheel geïllustreerd door de kapel.
Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort
Muzikaal werd het geheel geïllustreerd door de kapel. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort

Vertelconcert 75 jaar Borchländer muzikanten

Cultuur Borculo

BORCULO - De Borchländer muzikanten hebben samen met de historische vereniging van Borculo, Hisvebo, met een Vertelconcert het 75-jarige bestaan van de kapel gevierd. Ooit begonnen als De Knollentrekkers met het spelen van kapelmuziek, werd de naam veranderd in Borchländer muzikanten, toen er meer en meer Egeländer muziek doorklonk in het repertoire.

Tijdens deze avond werd de historie van de jubilerende muziekvereniging (75 jaar) belicht door de historische vereniging Borculo. Muzikaal werd het geheel geïllustreerd door de kapel. Door de jaren heen is de muziekstijl langzaam gewijzigd van gewone kapelmuziek, naar meer Egeländer muziek. Vandaar de naamswijziging van Knollentrekkers naar Borchländer muzikanten.
Altijd onderweg zijn en mensen vermaken is hun lust en leven. En ook deze avond straalden de muzikanten dit weer helemaal uit. Dat het het lidmaatschap van de kapel een familiegebeuren is, werd door leden zelf verteld. Steeds weer werden de verhalen over door muziek van de Borculose kapel. Het verhaal over de kapel staat ook in de Borklose Maote waarvan de eerste twee nummers zijn uitgereikt aan de oudste leden van de kapel. De leden van beide verenigingen hebben door deze samenwerking een prachtige avond gehad.

Door de jaren heen is de muziekstijl langzaam gewijzigd van gewone kapelmuziek, naar meer Egeländer muziek. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort
De gewone kapelmuziek werd meer Egeländer muziek, de naam veranderde van Knollentrekkers naar Borchländer muzikanten. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort