De idyllische Lebbenbrugge in de winter. Foto: Ton Trel
De idyllische Lebbenbrugge in de winter. Foto: Ton Trel TON TREL

Winterdag bij De Lebbenbrugge

Cultuur Borculo

 BORCULO - Bij museum de Lebbenbrugge is er op 10 december een sfeervolle winterdag met midwinterhoornblazers en een natuurwandeling. 

Voor iedereen die benieuwd is hoe de traditionele midwinterhoorn klinkt en de blazers aan het werk wil zien of voor mensen die nog nooit dat heerlijke houtovengebakken krentenbrood hebben gegeten, is er de traditionele en sfeervolle Winterdag op zondag 10 december bij museum De Lebbenbrugge. Daar worden verschillende oudhollandse ambachten als houtdraaien, weven en andere handwerkambachten getoond aan de bezoekers. Op het terrein en binnen in de oude boerderij zijn kerststukjes, kerstkaarten en wenskaarten en ambachtelijke producten als honing te koop. Verder zijn er heerlijke winterse versnaperingen van vroeger en nu te krijgen zoals soep met roggebrood en spek, oliebollen, glühwein, warme chocolademelk, knieperkes en dat ovenverse krentenbrood, ambachtelijk gebakken in de houtgestookte oven. En natuurlijk serveren ze er koffie of thee en ook de inmiddels beroemde Lebbenbrugge-appeltaart. 

Op het terrein branden lampjes en vuurkorven en kan men niet alleen luisteren naar de traditionele drietoon van de midwinterhoornblazers, maar ook naar de sfeervolle muziek van een fagotgroep. En in het museum zelf wordt elk heel uur een mooi en passend kerst- en winterverhaal verteld.
Voor deze wintermiddag is de toegang gratis, bezoekers zijn welkom vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

Natuurwandeling
Voor wie in de ochtend het prachtige aangrenzende natuurgebied wil ontdekken en er lekker op uit wil gaan, start er voorafgaand aan de midwintermiddag om 11.00 uur tevens een wandeling door het prachtige Natura 2000-gebied het Stelkampsveld. Deze wandeling wordt begeleid door een IVN-gids die de deelnemers meeneemt met een mooie route over onbekende paden en die bijzonderheden zal vertellen over de ontwikkeling van en de flora en fauna in dit bijzonder mooie gebied.
Deelname kost 2 euro; dit is inclusief een kopje koffie of thee. Om mee te gaan met deze wandeling is aanmelding verplicht. Stuur vóór 10 december een mail naar midwinterdag@lebbenbrugge.nl. Museum de Lebbenbrugge ligt aan de Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. Voor meer info kijk onder het kopje Nieuws en activiteiten op de website van de Borculose museumboerderij.

 www.lebbenbrugge.nl