Een scène uit de film 'A man called Otto', met Tom Hanks. Foto: PR

Een scène uit de film 'A man called Otto', met Tom Hanks. Foto: PR

Niko Tavernise

Twee voorstellingen CineBIEB in Borculo en Ruurlo

Cultuur Borculo Ruurlo

RUURLO-BORCULO - De vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo hebben voor de maand december weer twee fraaie films op de rol staan. In Borculo is op 8 december de film ‘A Man called Otto’ te zien en op 29 december draait in Ruurlo ‘Broker’. Beide films beginnen om 20 uur. Na afloop is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 A Man called Otto, die te zien is In de Borculose bibliotheek is een Amerikaanse komedie-dramafilm uit 2022 van regisseur Marc Forster, De film is gebaseerd op het boek ‘En man som heter Ove’ van de Zweedse schrijver Fredrik Backman, Tom Hanks neemt de titelrol voor zijn rekening. Sinds de dood van zijn vrouw Sonya is Otto chagrijnig en depressief geworden. Hij voelt zich oud en wacht maar op één ding: de dood. Ontslagen van zijn baan dwaalt hij doelloos rond, terwijl hij de buurt in de gaten houdt en ruzie maakt met zijn buren. De komst van een nieuw gezin in de straat, waaronder twee kleine meisjes, zal zijn dagelijkse leven verstoren. Regie: Marc Forster Cast: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo, Truman Hanks, Mike Birbiglia.

In de bibliotheek Ruurlo draait de film ‘Broker’, Kore-eda’s nieuwe film. Daarin spelen familieproblemen weer een grote rol. In het begin zien we hoe een jonge moeder haar pasgeboren baby dropt in een ‘babybox’ bij een kerk. Vervolgens wordt de kleine uit die box gevist door twee ‘babymakelaars’ die -tegen betaling- op zoek gaan naar nieuwe ouders. Hun gedrag is natuurlijk misdadig, maar dat maakt hen nog niet slecht. Zeker niet bij Kore-eda, die de twee babydieven uiteindelijk laat samenwerken met de moeder en ze ook nog een zevenjarig weesjochie onder hun hoede laat nemen. Kore-eda is op zijn best als hij vol mededogen, maar nooit sentimenteel, naar de problemen in vaak ongewone gezinnen kijkt. Regie: Hirokazu Koreeda Cast: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona

Kaarten
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Het totale overzicht van alle films is te zien op de website. Daar zijn ook de toegangskaarten voor de films te koop. Ze kosten 6 euro, inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.


www.oostachterhoek.nl/cinebieb