Afbeelding

Expositie ‘Nooit meer? Oorlog in beeld’ verlengd

Cultuur Aalten

AALTEN - In het ‘Kidsproof’ Nationaal Onderduikmuseum in Aalten is op dit moment de expositie ‘Nooit meer? Oorlog in beeld’ te zien. Een aangrijpende expositie waarin vijftig foto’s uit de provincie Gelderland samen getoond worden met vijftig foto’s uit Oekraïne. Mede vanwege de actualiteit van dit moment met meerdere conflictgebieden in de wereld, is besloten om de expositie te verlengen tot en met 10 maart. 

 De fototentoonstelling Gelderland in vijftig foto’s toont bijzondere en niet eerder gepubliceerde foto’s onder meer uit het archief van het Nationaal Onderduikmuseum. De tentoonstelling is onderdeel van het project De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s, uitgevoerd door het NIOD. 

Oekraïne 
De fototentoonstelling toont daarnaast vijftig foto’s uit Oekraïne. Deze collectie bevat particuliere foto’s en foto’s van het fotografencollectief Donbas Frontliner.
De expositie neemt het publiek op aangrijpende wijze mee naar de oorlog toen in ons eigen land en de huidige oorlog in Oekraïne. De beelden tonen dat vrijheid kwetsbaar is en mensenrechten snel geschonden kunnen worden, toen en nu.

Het Nationaal Onderduikmuseum is te vinden aan de Markt 12 -16 in Aalten. Afwijkende openingstijden in de kerstperiode: 24, 25, 26, 31 december en 1 januari is het museum gesloten. 


www.nationaalonderduikmuseum.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant