Knalbal Halle gaat op voor de 25ste editie. Foto: PR
Knalbal Halle gaat op voor de 25ste editie. Foto: PR

Knalbal Halle viert 25 jaar feesttraditie

Cultuur Halle

HALLE - Het was 31 december 1998 toen een vriendengroep uit Halle knallend het jaar afsloot met de traditionele melkbus met carbid. Vanzelfsprekend mocht ook een feesttent met muziek niet ontbreken. 25 jaar later is het nog altijd een jaarlijkse traditie met veel gezelligheid, samenhorigheid en een hoop schik. Ook dit jaar organiseert Knalbal weer een knalfeest op 17 december en oudejaarsdag.

Zoals zoveel evenementen in de Achterhoek groeide ook het Knalbal met het jaar. Het feesttentje aan de rand van Halle werd al snel te krap. Een grotere tent bood uitkomst. Echter zo’n grote tent voor één dag? Dan doe je gewoon nog een extra dag! Zo is Halle al jaren de zondag voor kerst en op oudejaarsdag de plek om te zijn.

Op 17 december is er volop muziek in de feesttent: er zijn optredens van de plaatselijke trots Livin’ Room en de glamour en klasse van de band Broadway. De blikvanger van dit jaar is de internationaal gevierde groep 2 Brothers on the 4th floor. Wie dit niet wil missen doet er goed aan om snel de tickets in te kopen. De voorverkoop is inmiddels in volle gang en het gaat hard. De vorige edities van het Knalbal waren ‘kats uutverkocht’. De tent opent om 14.00 uur haar deuren. Tickets zijn te koop via knalbal.com en de Facebookpagina Knalbal Halle. 

Precies veertien dagen later op zondag 31 december is het weer tijd voor het jaarlijkse carbidschieten. Om 11.00 uur zullen de eerste ‘deksels’ de lucht in knallen. Iedereen is welkom om mee te knallen. Terwijl Splitveer FM voor de muziek zorgt zal in de namiddag het knallen voortgezet worden in de verwarmde feesttent met de classic rockcoverband Deliverance. Schlagerköning Peter Borkes zal zijn vocale kunsten tonen. Verder zal The Green Monkeys het feest compleet maken op deze laatste dag van 2023.

Op deze oudejaarsdag is de toegang zoals altijd gratis. Dus kom gerust langs aan de Halseweg tegenover Seegers B.V. op 17 en/of 31 december. En, op 3 en 5 mei 2024 zal er nog iets georganiseerd worden. Houd de Facebookpagina van Knalbal Halle maar in de gaten.

Knalbal Halle gaat op voor de 25ste editie. Foto: PR