De herdertjestocht anno 2008. Foto: PR
De herdertjestocht anno 2008. Foto: PR

Herdertjestocht bij het Romienendal: ‘Het verhaal komt weer tot leven’

Cultuur Aalten Dale

AALTEN/DALE - De een kon het zich nog levendig herinneren, de ander herkende zichzelf op de foto en moest er wel bij zijn geweest... “O ja… Nu weet ik het weer!” klonk het.

Het gaat hier over de herdertjestocht die vijftien jaar geleden voor het laatst georganiseerd werd bij het Romienendal. Enkele maanden geleden ontstond het idee bij de activiteitencommissie van de buurtschap Dale om weer eens een activiteit te organiseren rondom kerst. De herinneringen aan de vorige herdertjestocht kwamen weer tot leven en er werden foto’s bij gehaald.
Zo gaat dat met de gebeurtenissen uit het verleden. Als ze in het hier en nu naar boven worden gehaald krijgen ze weer kleur en betekenis. Het verhaal komt weer tot leven en er wordt een verlangen wakker gemaakt. En dat verlangen brengt iets in beweging…
Zo is het ook met het kerstverhaal. Wat lang geleden gebeurd is, kan vergeten dreigen te raken. Daarom nodigt de activiteitencommissie van Dale iedereen uit om op zaterdag 16 december de herdertjestocht mee te beleven en opnieuw meegenomen te worden in het kerstverhaal. Het oude verhaal wordt op een nieuwe manier verteld, waarin oud en modern met elkaar verweven is. Zodat ieder op zijn eigen wijze geïnspireerd kan raken door de betekenis van kerst in deze tijd. Dat de komst van een ogenschijnlijk gewoon kind goed nieuws blijkt te zijn in een duistere wereld.
De herdertjestocht is geschikt voor jong en oud. Muzikale medewerking wordt verleend door popkoor Dazzle, Yannique Klein Hesselink, Mirande Jansen, accodeonvereniging Con Forza, midwinterhoorngroep ADW blaozers en een dansgroep onder leiding van Minjon Luiten.

De start is tussen 18.00 en 19.30 uur aan het Romienendal aan de Aladnaweg 3 in Aalten.  De wandelroute is drie kilometer lang, met diverse stops. Opgave is niet nodig. De entree bestaat uit een vrije gift. Parkeren: beperkt, kom zo mogelijk op de fiets.