Urban van Aar. Foto: Agnes van den Enk

Urban van Aar. Foto: Agnes van den Enk

Expositie ‘Landschappen’ in Ubuntuhuis

Cultuur Zutphen

ZUTPHEN - Het Ubuntuhuis is het gezamenlijk gebouw van de bewoners van het Ubuntuplein, aan de Noorderhavenstraat in Zutphen. Voor het eerst zetten de bewoners de deuren open voor publiek, en wel op zondagmiddag 18 en 25 februari. Op het moment is hier de tentoonstelling ‘Landschappen’ te zien, met werken van bewoners van Ubuntu. Ook kunt u hier een kopje koffie en thee nemen. Van harte welkom!

Er blijkt veel talent onder de bewoners te zijn. Sommigen zijn al hun leven lang bezig met hun kunst, anderen zijn nog niet zo lang geleden begonnen. Er is werk te zien van:

Urban van Aar (aquarel en pentekeningen met bister inkt). Realistisch werk met veel gevoel voor licht en schaduw. De landschappen worden veelal ter plekke, buiten, gemaakt.

Leontien van den Berg (olieverf). Gedurfde grote doeken met veel kleur. Het schilderij met de ballonnen is vanuit een droom ontstaan.

Agnes van den Enk (olieverf, acryl en acrylinkt). Veelal realistisch werk, soms buiten geschilderd of vanuit een foto en een enkele keer vanuit fantasie. Vorm, compositie en kleur zijn belangrijk.

Ans Hoeksma (vilt). Verstilt werk dat een bloedmaan weergeeft (wanneer de maan verduisterd wordt door de schaduw van de aarde en rood kleurt).

Anneke Scheeres (pastel). Turneriaans werk met spectaculaire luchten, ontstaan vanuit een gemaakte foto of een gevisualiseerd beeld.

Lucie Stoltenborg (keramiek). Directe afdrukken van kleitabletten in de natuur, bijvoorbeeld van een boomschors, zoekend naar mooie vormen en reliëfs.

Agaat Verheggen (gouache en acryl). Het werk heeft een krijtachtige structuur door gebruik van een droge kwast en weinig water: een techniek uit de 17de en 18de eeuw.

Janneke de Vries (acryl). Herkenbare natuurelementen dat genoeg ruimte laat voor je eigen fantasie.

Irene Woltjer (aquarel en collage). Verfijnde landschappen die een rustig beeld geven.

De expositie is te zien op zondag 18 en 25 februari van 12.00 tot 17.00 uur, aan de Noorderhavenstraat 13, Zutphen.

Anneke Scheeres 'Zee-land'. Foto: Vincent Kramer
Agnes van den Enk. Foto: Agnes van den Enk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant