De bouw van het paasvuur in Dijkhoek gaat weer van start. Archieffoto: Rob Stevens

De bouw van het paasvuur in Dijkhoek gaat weer van start. Archieffoto: Rob Stevens

Bouwers Dijkhoek beginnen aan 75ste paasvuur

Cultuur Borculo

BORCULO  – De paasvuurbouwers in de Dijkhoek zijn weer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het 75ste paasvuur. Dit jubileum verdient een extra tintje daarom wordt er drie dagen gefeest in de Dijkhoek. 

Vanaf woensdag 21 februari is het mogelijk om elke zaterdag tussen 10.00 en 16.00 en op de woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur hout aan te leveren op het terrein achter zaal Kerkemeijer. Op andere dagen is dit niet mogelijk en uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels worden geaccepteerd. Een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten wordt op prijs gesteld. 

Het paasvuur wordt op zondag 31 maart (eerste paasdag) om 20.15 uur ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het vuur te komen bekijken. De toegang tot het paasvuur is gratis. 

Feestprogramma
Net als voorgaande edities is er ook ruim aandacht besteed aan een mooi muzikaal programma voor jong en oud. Op vrijdag 29 maart trapt DJ Obsa Rinders het paasweekend af voor de 16-plussers. Zaterdag 30 maart is het de beurt aan DJ Christo & The Queens voor 18-plus en op zondag 31 maart speelt Jackfire in de grote zaal en zal, naast DJ Obsa Rinders, ook DJ Doubble B de bezoekers trakteren op echte meezingers en opzwepende muziek. Dit wordt weer een heet avondje! De zondagavond zal ouderwets vroeg beginnen om 21.00 uur, dus kort na het ontsteken van het traditionele paasvuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant