Pascal Bennink, Rob Porskamp en Willem te Molder tussen de Roomse Herrie biersetjes.
Pascal Bennink, Rob Porskamp en Willem te Molder tussen de Roomse Herrie biersetjes.

Roomse Herrie Oost Gelre lanceert unieke biersetjes met bandlogo’s

Cultuur

GROENLO/LICHTENVOORDE - De ingrediënten van Roomse Herrie LIVE zijn muziek en gezelligheid in een fijne Achterhoeks-gemoedelijke sfeer. En dat uiteraard onder het genot van een gezellig drankje. Hèt drankje dat onloSMAKELIJK met Roomse Herrie LIVE verbonden is, is bier. Een ‘eigen’ speciaalbiertje, gebrouwen door de op historische Grolsch-bodem gevestigde brouwerij en proeflokaal Brouwersnös, kon dan ook niet uitblijven.

Bier verbindt, Roomse Herrie eveneens, met zijn reünie-karakter. Vanaf de eerste editie Roomse Herrie is Grolsch nauw verbonden met het evenement. De banden tussen Grolsch en zijn geboorteplaats zijn nog steeds warm en intens te noemen. Grolsch steunt Roomse Herrie dan ook van harte, in woord en gebaar. Het lied ‘Knalpötte en Roomse Herrie’, dat onlangs gelanceerd werd, is naast een ode aan de popmuziek in Oost Gelre, uit heden en verleden, tevens een ode aan de beugelfles van de van oorsprong Grolse brouwer.

Overheerlijk blond bier
Uit hetzelfde DNA is ook Craftbierbrouwerij Brouwersnös ontstaan. In samenwerking met deze zeer hoog aangeschreven lokale brouwerij en dito proeflokaal, staande op historische Grolsch-grond, lanceert Stichting Burenplicht, de organisatie achter Roomse Herrie LIVE en de Ontbijtshow ‘An toafel’, deze week een setje van 4 flesjes overheerlijk blond speciaalbier, uit hetzelfde vat gebrouwen als het populaire Willemken-bier; een bier gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten, waaronder vier granen: gerst, tarwe, rogge en spelt. Bij elkaar opgeteld maakt dit een heerlijk kruidig, licht fruitig bier, met een alcoholpercentage van 5.8%.

Verschillende etiketten
Ieder flesje heeft een ander etiket. “De kleur van ieder etiket is net weer iets anders. Het moest absoluut iets fleurigs en kleurrijks zijn. Dat is Roomse Herrie zelf ook. Op 3 etiketten staan naast het bekende ‘Roomse Herrie glas in lood raam’ de logo’s van 5 bands die op Roomse Herrie LIVE spelen, op het laatste etiket 6 bands. Maakt in totaal 21 logo’s van 21 bands, die verdeeld over 3 podia op zondag 3 maart op zullen treden in City Lido,” aldus Willem te Molder, ontwerper van de etiketten. Te Molder is naast bestuurslid Stichting Burenplicht eveneens de creatieve geest achter de etiketten en uitingen van Brouwersnös. “De flesjes zijn prachtige collectors items en het bier erin heerlijk.”

Spotify-pagina Roomse Herrie 2024
Op het etiket eveneens de QR-code die direct doorlinkt naar roomseherrie.nl, voor het aanschaffen van kaarten van Roomse Herrie LIVE en de ontbijtshow An Toafel en om te scrollen in de databank aan info over bands/artiesten/evenementen uit Oost Gelre, die grotendeels ook in het Popboek Roomse Herrie staat. Heel bijzonder is een Spotify scancode die direct doorlinkt naar de, speciaal voor Roomse Herrie aangemaakte, Spotify-pagina Roomse Herrie 2024, een afspeellijst met hierin enkel artiesten, bands, muzikanten die een link hebben met Roomse Herrie. “Dat was een idee van Rob Porskamp van Brouwersnös, die van deze mogelijkheid gehoord had,” vertelt Henri Walterbos van Stichting Burenplicht, bedenker van de Roomse Herrie bier-actie. “Op de lijst staat van alles. Van Normaal tot en met Suzan & Freek, De Gracht, Mister & Mississippi, Kiek Now Us, Stainless, Doppen’s Textiel en Junky XL & Elvis Presley met ‘A litle less conversation’, want Tom Holkenborg komt van oorsprong uit Lichtenvoorde. Maar ook popliederen uit het Grolse carnavalsgebeuren staan ertussen.”

Limited edition
De setjes, limited edition, zijn exclusief verkrijgbaar bij JUMBO Groenlo en Lichtenvoorde. “Het is een leuk initiatief dat ik van harte ondersteun,” zegt Pascal Bennink, eigenaar van beide JUMBO-vestigingen. Als supermarkt staan we midden in de samenleving. Aan dit soort initiatieven werken we maar wat graag mee.” Rob Porskamp van Brouwersnös staat er precies hetzelfde in. “Roomse Herrie is een prachtig evenement, georganiseerd door vrijwilligers en op het podium uitgevoerd door amateurs, van een enorm hoog gehalte ook nog. Als zo’n vraag komt dan werk je graag mee. We doen dit soort dingen wel vaker en willen altijd graag meedenken. Uiteindelijk hebben we elkaar allemaal nodig.”


Roomseherrielive.nl 

Facebook

Instagram

Afbeelding
Afbeelding
Willem te Molder ontwierp 4 verschillende etiketten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant