Femke overhandigt Dorian en Oscar een bos bloemen namens Stadskamer. Foto: Barbara Pavinati

Femke overhandigt Dorian en Oscar een bos bloemen namens Stadskamer. Foto: Barbara Pavinati

Dorpsatelier Lichtenvoorde opent de deuren

Cultuur Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Op donderdag 22 februari om 11.00 uur was de feestelijke opening van het Dorpsatelier in Den Diek. Het Dorpsatelier is een onderdeel van Stadskamer Doetinchem. Het is een plek waar mensen die vanwege een burn-out of die om een andere reden langer of minder lang thuiszitten omdat het wat minder gaat, op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met kunst.

Door Barbara Pavinati

Die ochtend deden al twee nieuwe mensen mee met de al voorzichtig opgestarte groep en was er van enkele bezoekers belangstelling om snel mee te gaan doen. Femke Reukers overhandigt namens Stadskamer een bos bloemen. Initiatiefnemers beeldend kunstenaar Dorian Temming en autodidacatisch kunstenaar en ervaringsdeskundige Oscar Kuppens kijken tevreden op de ochtend terug: ”De sfeer was fijn en we zijn blij dat we nu eindelijk kunnen starten. We zijn er echt klaar voor. Hier hebben we zo lang op gewacht. Een droom komt uit! We willen vooral inspringen op de vraag van de bezoekers en vragen hen ook om ons kenbaar te maken wat ze willen leren. Volgende week beginnen we al met een tekenworkshop.”

Mini-ateliers
Voor de deelnemers van het Dorpsatelier is een mini-atelier gemaakt. Dat is een doos met verschillende tekenmaterialen zoals potloden, stiften en een schetsboek. Deze doos is bedoeld om mee te werken en kennis te maken met kunst. Dorian gaat de komende weken bij mensen voor wie de drempel te hoog is om naar het Dorpsatelier te komen, op huisbezoek. Zij gaat hen een mini-atelier brengen zodat de geïnteresseerden ook thuis creatief aan de slag kunnen.

Doorstromen
Onder de belangstellenden bij de opening waren naast toekomstige deelnemers ook kunstenaars, het bestuur van de KVT (Kreatief in Vrije Tijd) en een medewerker van het sociaal team van de gemeente. Zij dragen het initiatief een warm hart toe en zien in de toekomst zeker persoonlijke groeikansen voor de deelnemers en doorstroommogelijkheden naar het reguliere kunstaanbod.

Wanneer?
Het Dorpsatelier heeft elke donderdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur een vrije inloop in Den Diek. Ga gerust een keer kijken! Voor vragen kan je ook met Dorian mailen: d.temming@stadskamer.com

De kunstvraag van de deelnemers wordt geïnventariseerd. Foto: Barbara Pavinati
Het mini-atelier dat de deelnemers van het Dorpsatelier ontvangen. Foto: Barbara Pavinati

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant