Maddy Stolk. Foto: Micky Hoogendijk

Maddy Stolk. Foto: Micky Hoogendijk

Maddy Stolk over haar Indische familie in Doopsgezind kerkje

Cultuur

WINTERSWIJK - Zaterdag 16 maart begint de Boekenweek dat dit jaar als thema ‘Bij ons in de familie’ heeft. In het kader van deze Boekenweek heeft Boekhandel Kramer de schrijfster Maddy Stolk uitgenodigd. Op donderdag 21 maart vertelt zij over haar boek ‘Soedah, laat maar ‘; in het Doopsgezinde kerkje aan de Torenstraat 4. Kaarten zijn te koop via info@boekhandelkramer.nl, of tel. 0543-512173 en kosten 10 euro (incl. koffie /thee). Aanvang 20.00 uur.

Maddy heeft met haar debuut ‘Soedah, laat maar’, een ontroerende roman geschreven. De roman is invoelbaar en tragisch en tegelijkertijd liefdevol en berustend en gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis.
Als de moeder van de hoofdpersoon is overleden, moet het huis opgeruimd worden. Het is een grote puinzooi door de enorme verzamelwoede van haar moeder die getraumatiseerd is door het jappenkamp, maar ze vindt ook herinneringen aan de zorgeloze jeugd van haar vader in het Nederlands-Indië.
Er blijkt een familiegeheim dat jaren en jaren voor trauma’s heeft gezorgd en van generatie op generatie is overgedragen en zij vat de moed op om dat verleden eindelijk een plek te geven zodat ze het kan loslaten.

Maddy Stolk is Indisch (tweede generatie). Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde. Stolk werkte eerder als eindredacteur voor diverse gerenommeerde tijdschriften zoals Elle, Elsevier en Harper’s Bazaar. Ook schreef ze columns voor onder meet Het Parool, Quote en LINDA.nl.

Geschenk
Tijdens de Boekenweek ontvangt iedereen bij besteding van tenminste 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk ‘Gezinsverpakking’ geschreven door de familie Chabot cadeau. (zolang de voorraad strekt)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant