Paasvuur in Laren. Foto: PR
Paasvuur in Laren. Foto: PR

Fakkel-, lampionoptocht en paasvuur in Laren

Cultuur Laren

LAREN - Op Eerste Paasdag wordt in Laren de traditie van het paasvuur opnieuw voortgezet. Het ontsteken van het paasvuur zal plaatsvinden bij de brandstapel aan de Lenderinkstege.

De fakkel- en lampionoptocht zal van start gaan rond 20.30 uur vanaf Witkamp, Dorpsstraat 8 in Laren. Vanaf 19.45 uur zijn fakkels en lampions beschikbaar voor aankoop. De optocht zal worden begeleid door de Larense muziekvereniging Apollo en zal richting de brandstapel trekken. Zodra de optocht en het vuur de Lenderinkstege bereiken, zal het Larense paasvuur ceremonieel worden ontstoken.

Snoeihout
Om het paasvuur te voeden, kan snoeihout worden ingeleverd op het terrein aan de Lenderinkstege op vrijdag 29 maart van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 30 maart van 08.00 tot 16.00 uur. Alleen snoeihout met een diameter van maximaal 15 cm kan worden ingeleverd. Stobben (stronken) worden niet geaccepteerd. Vanwege de toenemende kosten voor het organiseren van het paasvuur, wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het inleveren van snoeihout. Een collectebus zal bij de brandstapel worden geplaatst. Voor professionele houtaanvoer worden stortingskosten van 20 euro in rekening gebracht.

Voor meer informatie, zie de website: www.toeristenbelanglaren.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant