Trekker Trek tijdens de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert
Trekker Trek tijdens de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert

Oosterwijkse Pinksterfeesten 2024 – voor jong en oud

Cultuur Zelhem

ZELHEM/OOSTERWIJK – Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei worden de Oosterwijkse Pinksterfeesten gehouden op het terrein aan de Hogeveldweg in Zelhem. Een gezellig weekend voor jong en oud.

Vrijdag 17 mei is er de ‘Dansoavend in de Oosterwiek’. Een gezellige avond met muziek van alle tijden. Met optredens van blaasorkest Iesellander Muzikanten gevolgd door de welbekende band De Stamgasten belooft het ook dit jaar weer een gemoedelijke avond te worden. Aanvang is op tijd, een kop koffie is inbegrepen en ‘wi’j hebt stuule genög’.

Zaterdag 18 mei staat de middag wederom in het teken van de jeugd. DJ Jorben verzorgt weer de discomiddag voor jeugd tot en met twaalf jaar. Van 14.00 tot 17.00 uur lekker meezingen, dansen en hossen op de muziek. De entree is gratis en er zal weer gratis ranja geschonken worden. De ouders kunnen bijkletsen onder het genot van een drankje terwijl de jeugd zich uitleeft. Aan het einde is er de mogelijkheid een frietje of snack te halen.
’s Avonds speelt Mama Maffia de feesttent plat. Vanuit de muzikale onderwereld schieten deze drie muzikale maffiosi met scherp! Dus dat belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden. Om 20.30 uur gaat de feesttent en de bar open en kan het losgaan.

Zondag 19 mei is het de gehele dag raak. ’s Ochtends is er de Oldtimer toertocht. De tocht is voor tractoren uit de bouwjaren tot circa 1970, maar ook motoren en bromfietsen mogen meerijden. Er is een mooie tocht uitgezet in de omgeving van Zelhem. Deelnemers dienen om 09.15 uur aanwezig te zijn op het terrein van de Oosterwijkse Pinksterfeesten aan de Hogeveldweg in Zelhem, vertrek rond 10.00 uur. Bij terugkomst kunnen de voertuigen nog een defilé rijden en zich daarna opstellen voor bezichtiging door het publiek. Voor deelname graag wel even van te voren opgeven per mail (oosterwijksepinksterfeesten@gmail.com) of telefonisch (06-57341407).
Verder is er op deze dag de welbekende Trekker Trek, op drie banen. Er is kindervermaak met onder andere een ballenbak, luchtkussen en schmink, maar ook Zitmaaier Trek en zal ook de goochelaar Janse Heijn wederom zijn kunsten vertonen.
’s Avonds gaat het dak er af in de feesttent met medewerking van de Perfect Showband. De tent is geopend vanaf 20.30 uur.

Voor meer informatie zie de site. Kaarten zullen dit jaar ook vooraf online te koop zijn via deze site.


www.oosterwijksepinksterfeesten.nl

Oldtimer toertocht is vast onderdeel van de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: Emil Kappert

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant