'Frisse start van de dag'. Foto: Paul Wieggers
'Frisse start van de dag'. Foto: Paul Wieggers

Paul Wieggers exposeert in HelenaHuis

Cultuur Aalten

AALTEN – De landelijk bekende kunstenaar Paul Wieggers (1962) exposeert in de maanden mei, juni en juli zijn werk in het HelenaHuis. Zijn objecten hebben meestal het landschap of een detail daaruit als onderwerp. “Ik zoek het in de kleinschalige, intieme ruimtes in mijn eigen omgeving.”

Tekenen is altijd een bijna dagelijkse bezigheid geweest van Paul Wieggers. Als autodidact heeft hij vooral kennis genomen van kunstenaars uit de negentiende eeuw. Tijdens zijn jeugd is het niet duidelijk dat hij van zijn schilderen zijn beroep zou maken, echter vanaf zijn 26ste zet hij de stap. Zijn werk is in collecties van vele particulieren en verzamelaars opgenomen. Tevens is Wieggers al jaren vaste deelnemer aan de grote kunst- en antiekbeurs de PAN in Amsterdam, dé beurs voor kunst, antiek en design.

Paul Wieggers is bewonderaar van het werk van onder andere B.C. Koekoek, A. Schelfhout en Anselm Kiefer. “Ook de architectuur en kunst uit de middeleeuwen, romaans en gotisch, en intuïtieve architectuur hebben mijn sympathie.” De objecten van Wieggers hebben meestal het landschap of een detail daaruit als onderwerp. “Abstracte, ruimtelijke vormen, veelal gemaakt van metaal, hout, karton, papier en verf.”

Autodidact kunstenaar Paul Wieggers uit het Achterhoekse dorpje Vragender ziet zichzelf als een vrije kunstenaar. Hij heeft het talent om herkenbare Hollandse landschappen op een zorgvuldige manier neer te zetten waarbij lichtinval een belangrijke rol speelt. “Veel verder dan een straal van tien kilometer kom ik niet om inspiratie voor mijn werken te halen. Een omgeving met bos en weilanden zijn voor mij bijzonder genoeg.”

Het HelenaHuis is een inspirerende plek waar kunst, religie, cultuur, historie en verhalen samenkomen. “We bieden regelmatig een podium aan lokale kunstenaars en zijn zeer blij en trots dat Paul Wieggers bij ons komt exposeren!” 

Informatie
Expositie Paul Wieggers in de maanden mei, juni en juli. Locatie: HelenaHuis, Landstraat 11, Aalten, elke zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.


www.helenahuis.nl
Facebook | HelenaHuis in Aalten

'Winterlandschap'. Foto: Paul Wieggers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant