Bronkhorster Molen. Foto: Liesbeth Spaansen
Bronkhorster Molen. Foto: Liesbeth Spaansen

Bronkhorster Molen maar liefst vier dagen geopend

Cultuur Bronkhorst Steenderen

Kunst4daagse Bronckhorst en Nationale Molendagen 2024

STEENDEREN/BRONKHORST – De Bronkhorster Molen aan de Spaensweertweg 1 in Steenderen is in het Hemelvaartweekend, van 9 mei tot en met zondag 12 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De molen is voor de eerste keer deelnemer aan de Kunst4daagse Bronckhorst. Kunstenaar Otto Koedijk toont er zijn houtdraaiwerk. Daarnaast worden op zaterdag 11 en zondag 12 ook de Nationale Molendagen gehouden.

Nationale Molendag
Op 11 en 12 mei is de 51ste VriendenLoterij Nationale Molendag. Hét molenfeest waarmee samen met alle mensen in Nederland wordt gevierd dat er nog zoveel mooie molens zijn. Nederland telt 1200 molens en vele honderden zijn die dagen geopend. Een molen moet je beleven om te voelen hoe bijzonder deze is: de geuren, geluiden, techniek, geschiedenis en passie van alle vrijwilligers.
Op Nationale Molendag delen de molenaars en andere molenliefhebbers hun passie en roepen zij andere enthousiastelingen op om zich bij hen aan te sluiten.
Was de Bronkhorster Molen in eerdere jaren alleen op zaterdag geopend, dit jaar is de molen voor de Nationale Molendagen ook op zondag open. De molenaars zijn aanwezig en geven rondleidingen door de molen. De molenwinkel is ook geopend.

Kunst4daagse Bronckhorst
De werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst organiseert met veel enthousiasme de zestiende editie van het kunstevenement Kunst4daagse in de gemeente Bronckhorst. Kunstenaar Otto Koedijk benaderde de molenaars van de Bronkhorster Molen of hij te gast mocht zijn om zijn werk te exposeren. Daar wilden zij graag aan meewerken, zijn (houtdraai)werk: schalen, bollen, puzzels en objecten, komen goed tot hun recht in de historische molen. En zo is vanwege de expositie van de houtdraaier speciaal vanwege de Kunst4daagse Bronckhorst de molen al vanaf Hemelvaartsdag geopend. De Bronkhorster Molen zit in de gele route, Steenderen-Baak.


bronkhorstermolen.nl

kunst4daagsebronckhorst.nl

ottokoedijk-houtdraaier.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant