Walid Beggani en Henk Fioole kijken toe hoe burgemeester Vermeulen het lint met de tekst 'IM POSSIBLE' doorknipt en daarmee het restaurant officieel opent. Foto: PR

Walid Beggani en Henk Fioole kijken toe hoe burgemeester Vermeulen het lint met de tekst 'IM POSSIBLE' doorknipt en daarmee het restaurant officieel opent. Foto: PR

Thuis bij de Jongens is terug

Economie Zutphen

ZUTPHEN - In mei van dit jaar was het de bedoeling dat het restaurant van Henk Fioole en Walid Beggani, genaamd ‘Thuis bij de jongens’, op de hoek IJsselkade/Marspoortstraat 2 zou openen. Maar vlak voor de geplande opening raakten de heren betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Nu, ruim 5 maanden verder en weer (bijna volledig) hersteld, zijn ‘de jongens’ terug van weggeweest. Afgelopen zaterdag 15 oktober opende burgemeester Annemieke Vermeulen officieel het restaurant. Vanaf aankomende zaterdag 22 oktober, en voorlopig nog alleen in de weekenden, is iedereen van harte welkom bij Thuis bij de Jongens. 

In het bijzijn van vrienden, familie, buren, vrijwilligers, supporters en andere belangstellenden genoten Henk en Walid van de dag, die voor hen vooral bedoeld was om dankbaarheid te tonen naar iedereen die hen gesteund heeft in de moeilijke tijd die voorafging.

De dag begon met een flashmob van Sheila’s buikdanscentrum, buiten op de markt. Daarna was het de beurt aan burgemeester Annemieke Vermeulen om de officiële openingshandeling uit te voeren: het doorknippen van het lint met de tekst ‘IM POSSIBLE’. Henk en Walid vertellen: “Ons idee erachter was om het woord ‘IMPOSSIBLE’ (onmogelijk) een nieuwe betekenis te geven ‘IM POSSIBLE’ (ik ben mogelijk). Direct daarna stapten we voor het eerst officieel onze droom binnen en werd al het harde werk beloond met veel liefde, warmte en steun van de mensen om ons heen.”

Het thema van deze dag was ‘Dankbaarheid’. “We zijn burgemeester Annemieke Vermeulen dankbaar omdat ze altijd tijd vond om ons te steunen en ons eraan te herinneren dat ‘geloven in je droom en houden van wat we doen het leven de moeite waard maakt, ongeacht de obstakels’.” 

Thuis bij de jongens serveert haar gerechten in Mezze stijl (kleine gerechtjes). Henk en Walid: “Voorbij zijn de dagen van het kiezen van een voor- en hoofdgerecht. Onze weekmenu’s zijn ontworpen om door velen te worden gedeeld. Terwijl wij ons inzetten om ervoor te zorgen dat de authenticiteit en heerlijke smaken van Libanon hier in Zutphen beschikbaar zijn. Vers, Libanees eten dat besteld kan worden via een digitaal menu in een taal naar keuze of bij de gepensioneerde, vrijwilligers/obers. Of men nu komt voor koffie, een snack, een Middle Eastern High Tea, een zakelijke bijeenkomst, een weekend escape in onze logeerkamer of gewoon om te slapen in onze gedeelde bunkerkamer, u bent welkom en uitgenodigd.”

Nieuwsgierig geworden naar ‘Thuis bij de jongens’? Vanaf aanstaande zaterdag 22 oktober gaan de deuren open voor publiek. “Door onze lopende revalidatie zal onze keuken tot het einde van dit jaar alleen in het weekend in gebruik zijn. Geniet voorlopig van onze buren tijdens weekdagen.”, zo laten Henk en Walid weten. Voor meer informatie, kan men contact opnemen via mail of een kijkje nemen op de website.


info@thuisbijdejongens.nl

thuisbijdejongens.nl

Flashmob door Sheila dansstudio. Foto: PR